Gaziantep’te bir AVM için yol trafiğe kapatılarak LPG’li araçlara açık otopark yapılacak olmasına çevre esnafı tepki gösterdi. AVM’ler yüzünden zaten mağdur edildiklerini belirten esnaflar, dükkanlarının önüne açık otopark yapılmasını istemediklerini ifade etti. Başka ülkelerde yol yapılırken Türkiye’de AVM’ler için yolların kapatıldığına dikkat çeken Salih Aydıner isimli bir emlakçı, "Alışveriş merkezine LPG’li araçlar giremiyormuş, onun için buraya otopark yapılacak. Otopark yapıldığı zaman buradan kimse geçemeyecek. Böyle bir şey olur mu? Avrupalı yol açar, bizimkiler de yol kapatır." diyerek tepkisini dile getirdi.

Şehitkamil ilçesine bağlı Yaprak Mahallesi’ndeki Nizip Caddesi’nin bir kısmı AVM’ye giremeyen LPG’li araçlar için açık otopark yapılarak trafiğe kapatılacak. Yolun trafiğe kapatılmasından rahatsızlık duyan esnaf, duruma tepki gösterdi. Esnafın zaten kan ağladığını dile getiren Salih Aydıner isimli emlakçı, "Trafiğe yıllardır açık olan yolu, belediyeciler gelerek kapattılar. Burada esnaf olarak hepimiz rahatsızız. Bu rahatsızlığın giderilmesini istiyoruz. Encümen karar almış ve Ulaşım Daire Başkanlığı da buraya böyle bir proje çizmiş. Bunu akıllı bir insanın yapacağı iş değil. Esnafın rızkına mani olacaklar. Alışveriş merkezine LPG’li araçlar giremiyormuş, onun için otopark yapılacak. Otopark yapıldığı zaman buradan kimse geçemeyecek. Böyle bir şey olur mu? Mağdur durumdayız." diye konuştu.

Kuaför Durdu Polat da duruma tepki göstererek, "Esnaflar kan ağlıyor. İşler zaten yok. Bir de böyle bir çalışma yaparak esnaf olarak bizleri zor durumda bıraktılar. Burası trafiğe kapatılarak müşterilerimiz gelemeyecek. Biz esnaf olarak bu işe karşıyız." dedi. Esnafın oyuncak haline geldiğini dile getiren Ekrem Durmaz ise "Genelde başka toplumlarda yol açılırken bizde de aksine yollar kapatılıyor. Esnaf olarak mağduruz. Mağduriyetin giderilmesini istiyoruz." dedi. Otopark çalışmasının insanları zor duruma bırakacağını vurgu yapan Fahrettin Taşçı isimli esnaf da dükkanlarının önünün kapatılacağını ifade etti.