Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, yeni belediye binasında muhtarlarla bir araya gelerek, ‘2023 Osmaniye Vizyonu Projelerini tanıttı.

Yeni dönemde vizyonlarını ‘Benim Kentim Benim Geleceğim Osmaniye’ olarak belirlediklerini ifade eden Başkan Kadir Kara, “Kısa, orta ve uzun vadeli planlar ortaya koyarak projeler oluşturduk. Başladığımız planlama çalışmalarını, bütünsel anlamda yerel kalkınma süreci üzerine oturttuk. Yerel kalkınmanın unsurlarını; sosyal kalkınma, kültürel kalkınma, fiziksel kalkınma ve ekonomik kalkınma olarak belirledik. Yine bu alt unsurları da ölçeklendirerek farklı başlıklar altında topladık.” dedi.

Birinci dönem attığı tohumlarının meyveye durduğunu ve hasat mevsiminin henüz geldiği dile getiren Başkan Kadir Kara, mahallerde yapılacak mikro ölçekteki tüm çalışmaları planladıklarını kaydetti. Başkan Kara, “Bu kentle ilgili hayallerimiz var’ demiştik. Çok şükür bugün hayallerimizin bir bölümünü hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz. Ancak henüz yolun başındayız. Birinci dönem attığımız tohumların hasat mevsimi henüz geldi. Siz değerli muhtarlarımızın yüzünü daha fazla güldüreceğimiz bir dönem olacak. Mahallelerinizde yapacağımız tüm çalışmaları planladık. Allah’ın izni ile halkımızın daha rahat yaşayabilmesi için yaptığınız tüm haklı istek ve şikâyetleri karşılayacağız.” diye konuştu.

Başkan Kadir Kara’nın sunumundan sonra toplantı basına kapalı olarak devam etti. Toplantıya Türkiye Kadın Muhtarlar Derneği Akdeniz Bölge Temsilcisi Hülya Önal, Osmaniye Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Özener ile birlikte muhtarlar katıldı.