Her hafta farklı bir mahallede halk günü düzenleyen Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, 2000 Evler Mahallesi sakinleri ile bir araya gelerek sorunlarını dinledi.

Burada halka hitap eden Başkan Karalar, 2000 Evler Mahallesi'nin en büyük sorunun tapusuz evler olduğunu ve bu sıkıntının çözülmesi için gereken adımları atacaklarını belirtti. Başkan Karalar, "2000 Evler'e çok geldik gittik. Çok ciddi problemler var bunlardan biri evleriniz. Bura ile ilgili olarak yetki Büyükşehir Belediyesi'nde bizim bu mahalle ile ilgili talebimiz oldu, görüşme aşamasındayız inşallah sorununuz çözülecek. Aşağı yukarı 25 mahallede böyle toplantı yaptık. Halk ile toplantıyı mahallede yapmayı daha doğru bulduk. Vatandaşlarımızın en büyük sorunu işsizlik. Şimdi biz sizlere kapalı semt pazarı yapacağız. Hijyenik, tertemiz, yazın güneş altında kavrulmayacağınız, kışın ıslanmayacağınız semt pazarı yapacağız. İnşallah bu dönem de bitireceğiz. Bunun yanında istimlakinde bir sıkıntı yaşanmazsa buraya bir de spor tesisi yapacağız." ifadelerine yer verdi.

Seyhan'ın Türkiye'nin en sorunlu ilçelerinden biri olduğunu söyleyen Başkan Karalar, "Seyhan Türkiye'nin en sıkıntılı ilçesi ancak biz sorunları çözmek için geldik. Buraya yer altı çöp konteyneri koyacağız. Biz bu yıl 600 yer altı çöp konteyneri koyacağız. Avrupa çöp konteynerlerini 40 yıl önce yer altına aldı biz yeni alıyoruz. Burada özellikle apartman önlerine başta olmak üzere kaç adet koymamız gerekiyorsa koyacağı. Böylelikle sinekten kurtulacaksınız, kokudan kurtulacaksınız. Temizlik İşleri Müdürünün telefon numarasını veriyorum yazın, bir sıkıntınız olur ise direkt arayın." dedi.

Halk toplantısının ardından başkan yardımcıları ve birim müdürleri ile birlikte mahalleyi gezen Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, kapalı semt pazarı yapılması planlan alanı inceledi. Bu arada Başkan Karalar, geçtiğimiz günlerde vatandaşa ulaştırılmaya başlanan narenciye dağıtım noktasına giderek vatandaşa portakal dağıttı.