Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, otogar ile ilgili meclisin vereceği karara boyunlarının kıldan ince olduğunu belirtti.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı meclis toplantısı 2. birleşimi, Başkan Burhanettin Kocamaz başkanlığında yapıldı.Mecliste, komisyonlardan gelen 34 madde ve idareden gelen üç teklif görüşüldü. Meclisin öne çıkan gündem maddesi ise bir önceki Meclise gelen otogarın satışı oldu. Otogarın satışı ile ilgili teklifin otogar esnafının talebi olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Otogarın satışı ile ilgili teklif encümene sevk edilmesine rağmen, bizler detaylı bir inceleme için komisyondan ve sivil toplum örgütlerinden fikir alınmasını önermiştik. İyi niyetli bu davranışımız, çözümü engellediğimiz iddialarıyla bize geri döndü. Bu olayı spekülasyonlar çıkarıp, siyasi noktaya getirenler var. Bizler çözüm derdindeyiz. Bu olayda çözümsüzlük isteyenler olabilir ama biz buna müsaade etmeyeceğiz’’ dedi.

Kocamaz, Mersin’in ulaşımla ilgili birçok problemi olduğunun altını çizerek, "Otogarın açılışında yaptığımız konuşmada, otogarın gelirini Mersin trafiğinin çözümü için kullanacağız demiştik. Yine aynı şeyleri söylüyorum. Bizim burada raylı sistem problemimiz, battı çıktı problemimiz var. Ulaşımla ilgili yeni düzenlemeler yapılması gerekiyor. Dolayısıyla Mersin’e yapılacak bir hizmetle ilgili spekülasyonların yapılmasını, bu konunun basında yer almasını ve çözümsüzlüğün sadece bizden kaynaklanıyormuş gibi gösterilmesini Mersin halkı ve Belediye yönetimi adına üzüntü verici buluyorum. Mersin’e yapılacak her hizmet, çalışmaların kısa sürede tamamlanması da aksaması da Belediye Meclisi’nin aldığı ya da alacağı kararlara bağlıdır’’şeklinde konuştu.

Başkan Kocamaz, “İnşallah 5 yıllık görev süremiz boyunca hizmet ve çözüm üretimi dışında başka bir düşüncemiz olmadığını tüm halkımız görecek. Eğer çözüm üretilecekse hep birlikte üretmemiz lazım. Otogar ile ilgili Meclis ne karar verirse bizim boynumuz kıldan ince. Biz çözüm için varız, Mersin’e daha iyi nasıl hizmet getiririz onun derdindeyiz.’’ diye konuştu.

Mecliste görüşülen bir diğer gündem maddesi ise Anamur Belediyesi’ne, Anamur Kaşdişlen Cemevi ve Kültür Merkezi projesinin yapılabilmesi için Mersin Büyükşehir Belediyesi bütçesinden maddi destek verilmesinin oy birliğiyle kabul edilmesi oldu.