Hatay Büyükşehir Belediye(HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Show Medya Radyo Grubu’nda Mithat Öztürk’ün hazırlayıp sunduğu Günışığı Programı’na katılarak gündeme ilişkin soruları cevaplayıp açıklamalarda bulundu.
Hemşehrilerinden gelen soruların yanı sıra sunucu Öztürk’ün kamuoyunda merak edilen soruları da yönelttiği Başkan Savaş, dezenformasyon pompalanarak vatandaşların HBB aleyhinde kışkırtıldığını kaydetti.

'SU FİYATLARI ÜZERİNDEN İNSANIMIZ KANDIRILIYOR'

Başkan Savaş, özellikle su fiyatları üzerinden Büyükşehir Belediyesi’ni çalışma yapamayacak duruma getirerek, Hatay’a hizmetlerin aksatılmak istendiğini vurguladı, bu noktada halkı aldatmak suretiyle siyasi rant elde eden politikacılara itibar edilmemesi gerektiğini belirtti.

Türkiye çapında su fiyatları anlamında Adana, Antalya, İzmir ve Ordu’nun ardından 30 büyükşehir arasında 26. sırada olduklarını kaydeden Başkan Savaş, "Kanuni anlamda bir devlet dairesi ürettiği hizmetlere maliyet fiyatı üzerinden yüzde 10 kâr ekleyerek satmak zorundadır. Aksi takdirde suç işlemiş olur ve zimmet çıkarılır. Büyükşehir Meclisi’nde suyu zamlı vermek isteyecek son insan benim, kimse oy derdine düşerek milleti kandırmaya çalışmasın." dedi.

'HALKTAN HINÇ ALMAK İSTEYENLERDEN RAHATSIZIZ'

Halka hizmet düsturunun siyasi çıkarların önünde olması gerektiğinin altını çizen Başkan Savaş, "Seçim zamanı siyaset, seçim sonrası hizmet yapılır. Bu, hemşehrilerimizin bize seçim sonrası emanet ettiği yönetimin bir gereği olmalıdır. Ancak eldeki her türlü bilgi ve belgeye rağmen siyasi çıkarlar elde etmek uğruna halkı aldatmak ve hizmetleri engellemek hiçbir seçilmişin hakkı olmamalıdır." ifadelerini kullandı.

Sunucu Öztürk’ün meclis aritmetiği ile ilgili sorduğu soruyu cevaplayan Başkan Savaş, "Herkes halkın takdir ederek seçmiş olduğu ve bir anlamda iradesini ortaya koyduğu yöneticilere saygı duymalıdır. Bizi rahatsız eden meclis aritmetiği değil, mecliste Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nı kaybetmenin hıncını halktan çıkarmaya çalışan malum zihniyettir." ifadesini kullandı.

SAVAŞ: HUZUR VE GÜVENİ ZEDELEYECEK HER ŞEYE KARŞIYIZ

Programı dinleyen vatandaşların ilde barındırılan Suriyeliler konusunda çok miktarda şikayet mesajı attığının hatırlatılması üzerine konuya Başkan Savaş, Hatay’da huzura kastedecek ve hemşerilerinin refahını bozacak her unsura karşı olduğunu vurgulayarak, "Herkesin kendi vatanında daha rahat ve huzurlu olacağı kanaatindeyim. Bu anlamda Hatay’ın sosyal, toplumsal ve ekonomik yapısını zedeleyecek girişimlerin de karşısındayım. Huzur ve güvenliğimiz her şeyden önceliklidir." diye vurguladı.

'7 HAZİRAN’DA HALK TEPKİSİ SANDIKLARA YANSIYACAK'

7 Haziran’da yapılacak genel seçimlerin ülkede tavan yapan homurdanmaların bitirilmesi anlamında büyük bir fırsat olduğunu vurgulayan Başkan Savaş, herkesin elini vicdanına koyarak, ekonomik, sosyal ve toplumsal durumunu göz önünde bulundurup sandığa gitmesi ve tepkisini orada vermesi gerektiğini söyledi.

30 Mart yerel seçimlerinde Hatay’da yıkılan korkuların, 7 Haziran Genel Seçimlerinde ülkede yıkılacağına inandığını belirten Başkan Savaş, Hatay’daki milletvekili adaylarının belirlenmesinde kendisi hakkında yapılan eleştirilerin anlamsız olduğunu kaydetti. Savaş, "Genel Başkanımızın takdiri doğrultusunda şekillenen milletvekili aday listesi halkın tercihine sunulmuştur. Bu konuda görüşlerimiz sorulmuştur ancak listenin son halinde yer alan arkadaşlarımızı Genel Merkez Hatay’da başarı sağlamak üzere belirlemiştir." dedi.