Bursa'da Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Büyükşehir Belediyesi Mudanya İstasyonu Sosyal Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısıyla 365 günün raporunu verdi. CHP’li bazı belediye meclis üyeleri ile CHP İlçe Başkanı Selahattin Avcı’nın da hazır bulunduğu toplantıda, Başkan Türkyılmaz, seçim döneminde sözünü verdiği projeleri yerine getirmenin haklı gururunu yaşadığını belirterek, ‘önce insan’ diyerek Mudanya aşkıyla çalıştıklarını söyledi.

Mudanya’da 30 yılda yapılmayanı bir yılda gerçekleştirdiklerini öne süren Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, bir yandan 2014 yılında geçmiş dönemden devralınan 30 milyon liralık borcu bir yılda 18 milyon liraya düşürme gayretiyle çalışırken, diğer yandan yıllarca unutulmuş ve unutturulmuş Mudanya Mütarekesi’ni dünya sahnesine taşıdıklarını iddia etti. “Ekonominin zirvesi Davos’ta yapılıyor, barışın zirvesi de Mudanya’da yapılacak” diyen Türkyılmaz, bu yıl Ekim ayında kutlayacakları Mudanya Mütarekesi organizasyonuyla ilçenin adını tüm dünyaya duyuracaklarını söyledi.

“ESKİ YÖNETİMLER İŞBİRLİKÇİLERE PEŞKEŞ ÇEKMİŞLER”

365 günlük raporunda geçmiş dönem belediye yönetimlerini de eleştiren Başkan Türkyılmaz, “Yönetimine geldiğimiz günden bu yana kaybedenler öylesine şeyler kaybetmişler ki, tüyü bitmemiş yetimin hakkını hiç acımadan, Mudanya’mızın en güzel yerlerini yandaşlarına, işbirlikçilerine peşkeş çekmişler. Ve geldiğimiz günden beri söylediğimiz gibi, halkın malı halkın olacak dedik ve adım adım bu söylediklerimizi gerçekleştirdik. Hiçbir şey beni dürüst belediyecilik anlayışımdan, Mudanyalılara hizmet aşkımdan yıldıramaz. Çünkü 30 Mart’ta Mudanya’da bir güneş doğdu ve bu güneş temiz, dürüst, ahlaklı belediyeciliğin nasıl yapılacağını göstermek için, Mudanya’da demokrasinin, özgürlüğün ve barışın nasıl coşkuyla yaşandığını göstermek için, o güneş hiç batmayacak. Hiç kimse de batması için çaba sarf etmesin, el uzatmasın. Karşısında beni bulurlar. Mudanyalı hemşerilerimle onlara gereken dersi her zaman veririz” diye konuştu.

YILDIZTEPE’YE TEMEL 2016’DA

Mudanya’nın imaj projelerinden biri olacak olan Yıldıztepe Projesi’nin temelinin 2016’da atmayı planladıklarını belirten Başkan Türkyılmaz, projelendirme çalışmaları Uludağ Üniversitesi ile devam eden kapsamda en az 3 adet sinema salonu, kongre ve kültür merkezi, sergi salonları, seyir terasları ve Mudanyalıların nefes alacağı alanlar oluşturacaklarını söyledi. Zeytindalı ve Uğur Böceği projeleriyle ihtiyaç sahibi vatandaşların her türlü ihtiyacının karşılandığını ifade eden Türkyılmaz, hayata geçirilecek projelerle Mudanya’nın cazibesinin daha da artacağını, işsizlik ve yoksulluğunda azalacağını sözlerine ekledi.