İzmir'in Bayraklı Belediyesi, ilçeye kazandırdığı kapalı pazaryerlerine bir yenisini daha eklemek için düğmeye bastı. Osmangazi Mahallesi’nde yapılacak ve toplam 4 bin 332 metrekare alana sahip pazaryerinin temeli atıldı. Kapalı pazaryeri, idari bina ve üç kısımdan oluşacak. Toplam 70 metrekare kullanım alanına sahip idari binada zabıta, güvenlik ve tuvaletler bulunacak. Ayrıca 16 araba kapasiteli bir de otoparka sahip olacak.

Kapalı pazaryerinin sol ve kısımlarında üstü trapez sac kaplı pazar alanı, orta kısmında pazarcılar ve alışveriş yapanlar için tuvaletler ve iki adet depo bulunuyor. 1 milyon 369 bin TL’ye mal olacak pazaryeri, Osmangazi ve çevresindeki mahallelerde oturan vatandaşların ihtiyacını görmüş olacak. Bayraklı Belediyesi, bugüne kadar Alpaslan, Gümüşpala ve Nafiz Gürman mahallelerindeki kapalı pazaryeri projelerini tamamlayarak hizmete soktu. Çamkıran, Alpaslan ve 75. Yıl pazaryerleri ise modernize ediliyor.

Kapalı pazaryerlerini ilçeye kazandırmak adına çalışmalarını sürdürdüklerini kaydeden Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Bugüne kadar kente birçok kapalı pazaryeri kazandırdık. Sokak arası pazaryerlerinin, bu çağda bir kente yakışmadığını her fırsatta dile getiriyorum. Şimdi Osmangazi Mahallesi’ne pazaryeri projesini hayata geçirmek için çalışma başlattık. Çay Mahallemiz'e de güzel bir yer kazandıracağız.” dedi.