Sakarya Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mustafa Yıldız, baharın gelmesi ile birlikte sineklerin hızlı bir şekilde üremeye başlayacağını belirterek, belediyeleri bilinçli ilaçlama konusunda uyardı.

Yıldız, yaptığı açıklamada, sineklerin su birikintileri ve bataklık gibi yerlerde çoğaldığını ve bu yerleri ilaçlamanın tam zamanı olduğunu söyledi. Bu yerlerde mücadele yapılmazsa yazın yapılan çevre ilaçlamalarının tabiatı, yer altı sularını zehirlemekten başka hiçbir faydasının olmayacağının altını çizen Yıldız, şunları kaydetti: “ Belediyelerin çevreyi her türlü kimyasallarla yapacağı ilaçlamaya veteriner hekim olarak karşıyım. Hem faydasız hem de çok zararlıdır. Bu ilaçlamadan özellikle topraklarımız yanında yer altı sularımız bahçede yetişen sebze ve de meyvelerimiz zehir deposuna adeta dönüşmektedir. Bu da kimyasal zehirlerden kaynaklanan kanser vakalarını arttırır”

“SİNEK KOVUCULARI FİŞE TAKIP UYUMAYIN”
Evde sinek için kimyasal ilaçlamaya karşı olduğunu, kapı, pencere gibi yerlere sineklikler takılarak mücadelenin bu şekilde sürdürülmesinin daha sağlıklı olacağını dile getiren Yıldız, “Eğer illa sinek için evde ilaçlama yapılacaksa, ilaç sıkıldıktan sonra odada durmamak gerekir. İyice havalandırdıktan sonra eve girilmelidir. Havalandırılmayan odaların gaz odasından farkı yoktur. Ayrıca sinek kovucu tableti ya da likidi fişe takıp o odada uyumamanızı tavsiye ederim.Bu şekilde uyumak sağlıklı değil.” bilgisini verdi.