Mersin Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı Meclis Toplantısı 2. Birleşimi, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı.

Haziran ayı Meclis Toplantısı’nda, idare tekliflerine ait 40, komisyon raporlarına ait 20, gündem dışı ise 8 madde görüşüldü. Meclis'te, Türk-Japon dostluğunun pekiştirilmesi açısından önem arz eden Kushimoto Sokağı’nın ve Atatürk Parkı içersinde yer alan Refah Şehitleri Anıtı’nın çevresinin yeniden düzenlenmesi teklifi görüşülmek üzere ilgili komisyona gönderildi. 40 maddelik Meclis gündeminde, lojistik ve liman kenti olmaları açısından Mersin’e benzerlik gösteren Güney Afrika Cumhuriyeti’nin Durban şehri ve Ukrayna’nın Kherson şehri ile kardeş şehir ilişkisi kurulması teklifinin ilgili birimde görüşülmesi oy birliği ile kabul edildi. Gündemin bir diğer maddesi olan Gezici Kütüphane Projesi kapsamında alınacak gezici kütüphane donanımına sahip otobüsün 2015 yılı bütçesinden satın alınması teklifi Plan, Bütçe ve Ulaşım Komisyonu’na gönderildi.

Gündemin öne çıkan diğer maddeleri ise Bozyazı ilçesinde yapılacak Kültür ve Gençlik Merkezi projelerinin gerçekleştirilmesinin yanı sıra Toptancı Hal Tesisi yapımına yönelik kararlar görüşülmek üzere ilgili birime havale edildi. Yumuktepe Höyüğü Kazı çalışmaları için talep edilen maddi yardımın ise Belediye bütçesinden sağlanması kararı ilgili birimlere gönderildi.

Meclis Toplantısı’nın sonunda gündemi değerlendiren Başkan Kocamaz, 7 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirilen 25. dönem milletvekili genel seçimi sonuçlarının, ülke ve Mersin için hayırlı olmasını temenni etti.

MERSİN’İN TARİHİ DOKUSU YENİLENİYOR

Sakarya Caddesi’nden başlayarak, Mersin’in girişine kadar tüm bölgeyi kapsayacak Restorasyon Projesi ile ilgili bilgi veren Başkan Kocamaz, “Şehir merkezindeki tarihi bölgenin, kent merkezinin yeniden düzenlenmesi ile ilgili bir çalışmalarımız var. Etap etap gerçekleştireceğimiz bu proje ile bölgeyi turizme kazandırmayı amaçlıyoruz.” dedi.
Mersin’de yapılan çalışmalara da değinen Başkan Kocamaz, “İlçelerdeki yatırımlara yönelik çalışmalarımız kapsamında su boruları dağıttık, Anamur’da Arıtma Tesisi’nin açılışını gerçekleştirdik. Ayrıca alınan yeni araçların dağıtımını yaptık, asfalt ve içme suyu ile ilgili faaliyetlerimiz hız kesmeden sürüyor.” diye konuştu. Yatırımların devam edeceğine vurgu yapan Kocamaz, ilçelerde sebze hali, otogar, pazar yeri ve sosyal-kültürel tesis yapımına ilişkin projelerin hayata geçeceğini de ifade etti.

Meclis Toplantısı’nın ardından Belediye ile ilgili konuların daha rahat takip edilebilmesi amacı ile Meclis üyelerine tablet dağıtıldı.