AB Entegre Su Projeleri kapsamında planlan hibe altyapı projelerinin Atık Su Arıtma Tesisi için halkı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Avrupa Komisyonu tarafından Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım Programı (IPA) altında eş finansmanı sağlanan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Çankırı Belediyesi tarafından yürütülen projenin tanıtımı yapıldı. Çankırı Belediyesi Kadın Eğitim Kültür Merkezi Konferans Salonunda yapılan Atık Su Arıtma Tesisi ayağındaki ilk toplantısına, Belediye Başkanı İrfan Dinç, belediye birik amirleri, İl özel İdaresi, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü ile Halk Sağlığı Müdürlüğü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Projenin tanımı ve amacı hakkında slayt eşliğinde sunum yapan Almer Proje yetkilisi İrem Özonat, "Avrupa Komisyonu tarafından Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mai Yardım Programı (IPA) altında eş finansmanı sağlanan ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yürütülen projeler kapsamında Türkiye'de 21 adet Belediye için 'Entegre Su Projeleri' hazırlanmasına karar verilmiştir. Bu projeler kapsamında söz konusu belediyelere su ve atık su yatırımları yapılabilmesi için, master plan, finansal plan, fizibilite raporu, ÇED raporları, tasarım raporu, teknik çizimler, teknik şartname, IPA Başvuru Formu, ihale dosyası vb. dokümanlar hazırlanarak; söz konusu belediyelerin içme suyu ve atık su konusundaki altyapı eksiklikleri ile atık su arıtma tesisi ihtiyaçlarının giderilmesi amaçlanmaktadır. Bu proje kapsamındaki 21 Belediyeden bir tanesi de Çankırı Belediyesi'dir. Söz konusu proje kapsamında Çankırı Belediyesinin içme suyu, yağmur suyu ve atık su konusundaki altyapı eksikliklerinin, yani içme suyu şebekesi, yağmur suyu şebekesi, atık su şebekesi ve atık su arıtma tesisi ihtiyaçlarının giderilmesi planlamaktadır." dedi. Özonat, "Çankırı Belediyesi için hazırlanan projeler kapsamında amaç; Türk mevzuatı ve AB müktesebatına göre finanse etmek ve gerçekleştirilmesini sağlamak üzere Çankırı Belediyesi için Su ve Atıksu Projelerinin hazırlanmasıdır." diye konuştu.