Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, hazırladığı projeyi halktan onay aldıktan sonra uygulamaya geçti.
Soner Çetin, Yurt Mahallesi Muhtarlığına bitişik kapalı alanda nasıl bir alışveriş ortamı hazırlayacaklarını anlatmak üzere yöre halkıyla bir araya geldi. Kapalı pazarın canlandırılmasına yönelik bir proje hazırlatan Soner Çetin, Muhtar Arif Çetin’in de bulunduğu bir anda halkla bir araya geldi. Projeyi önce halka soran Çetin, halkın olurunu almadan, halkın içine sinmeyen hiçbir projeyi yapmayacaklarını söyledi.

Sürekli sahada vatandaşlarla birlikte olduğunu ifade eden Başkan Çetin, “Bu pazarı aktif hale getireceğiz. Mevcut esnafımızı mağdur etmeyeceğiz. Biz belediye yönetimi olarak burayı haftada bir gün sebze meyve pazarı yapacağız. Sizin uygun görmediğiniz bir çözüme gitmem. Haftada bir gün sebze-meyve pazarı olması yönündeki projemizi onaylıyor musunuz, kabul ediyor musunuz?” diye sordu.

Başkan Çetin’in sorusuna vatandaşlar toplu halde “evet” diyerek karşılık verdi. Esnafın ve kimi vatandaşların ayrıntılara yönelik sorularını da yanıtlayan Başkan Soner Çetin, ödenecek kira bedelleriyle ilgili olarak da “Biz önce burayı yeniden tasarlayıp bir canlandıralım, aktif hale getirelim. Esnaf kazanmaya, yöre halkı istediği her ürünü bulmaya başlasın, kıymet takdir işini daha sonra değerlendiririz, hiç merak etmeyin.” diye konuştu.