Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Honaz ilçesine bağlı Kocabaş beldesinde bulunan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) lojistik deposunda inceleme yaptı. İnceleme gezisinde Honaz Kaymakamı Turgut Gülen, Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, İl Afet ve Acil Durum Müdür Vekili Recep Demirci de hazır bulundu.

Müdür Demirci, yaptığı açıklamada 2 bin 400 metrekare kapalı alana sahip olan lojistik merkezde, geçici barınma malzemeleri bulunduğunu söyledi. Demirci, “Depoda, her biri 100 adet tam takım çadır alan toplam 96 adet konteyner, 2 bin 556 adet 16 metrekarelik çadır, 2 bin 232 adet 25 metrekarelik çadır, 3 bin 745 adet yatak, 6 bin 600 adet battaniye ve 2 bin 640 adet yastık, nevresim ve kılıf bulunuyor.” dedi.

Vali Kocatepe de Türkiye topraklarının yüzde 95’inin deprem kuşağında olduğunu vurgulayarak, “Denizli açısından son derece önemli. Afetlere her zaman hazırlıklı olmalıyız. Vatandaşlarımız, olası bir deprem anında panik yapmadan, deprem sona erene kadar ne yapacağını bilmeli, yani bu konularda bilinçlendirilmeli. Allah, afetlerden korusun. İnşallah bu malzemeleri kullanmak zorunda kalmayız.” diye konuştu.