İzmir'in Dikili Belediyesi zabıta ekipleri, halk sağlığının korunması ve hijyen kontrolü için ilçede faaliyet gösteren restoran, lokanta, yemekhane ve mutfağı olan işletmelerde, gıda teknikeri Simge Çetiner kontrolünde kapsamlı bir denetim yaptı.

Ekipler, denetimlerde işletmelerin imalathane, depo ve mutfak bölgeleriyle dolap ve reyonlarında ayrıntılı incelemelerde bulundu. İki ekip tarafından yapılan denetimlerde işletme çalışanlarının portör muayene kartları, iş elbiseleri, soyunma odaları, saç, sakal ve tırnak kontrolleriyle birlikte yemek malzemelerinin saklandığı kaplar, yemeklerin hazırlandığı alanlar titizlikle kontrol edildi. Denetimlerini gıdaların bekletildiği dolaplara, işletmenin genel temizliğine ve sağlığa uygunluk durumuyla tuvaletlerin temizliğine, fiyat listesinin görünür şekilde asılıp asılmadığına, işyeri açma ve hafta sonu tatil ruhsatlarına da yoğunlaştıran ekipler, bulaşıkhaneler ve buralardaki araç gereçlerin temizlik kontrolünü de ihmal etmedi. İlçe genelinde 25 işletmenin kontrol edildiği denetimlerde herhangi bir olumsuzluğa rastlanmazken ekipler, yükümlülüklerini yerine getiren işletmelerin çalışanları ve sahiplerine teşekkür ederek, işbirliğinin sürmesi temennisini dile getirdi.

Yemek ve gıda üreten ve satan esnaflara yönelik denetimleri hassasiyetle sürdüreceklerini ifade eden Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, "Halkımızın daha sağlıklı ve hijyenik ortamlarda beslenmesiyle yemek ihtiyacını karşılaması için elimizden gelen her türlü gayreti gösteriyoruz. Ekiplerimiz, yaz kış ayrımı yapmadan denetimleri sıkı tutuyor. Yoğun olarak gerçekleştirilen denetimlerdeki amacımız, halkımızın daha sağlıklı ve daha güvenli gıda tüketmelerini sağlamak. Son denetimlerimizde gördük ki işletme sahipleri de bu konularda daha titiz davranıyor. Bu, ilçemiz adına sevindirici bir durum. Hemşehrilerimizin gönül rahatlığıyla gıdaları tüketmesi için emek veren, dürüstçe çalışan tüm esnafımıza bu vesileyle gönülden teşekkür ediyorum." dedi.