Dokuma Çalışma Grubu, Dokuma Fabrikası alanıyla ilgili hazırladığı raporu kamuoyuyla paylaştı. Raporda, Dokuma alanının, mevcut binalar korunarak kent parkı olarak değerlendirilmesi, alanın içinde farklı amaçlar için kullanılacak yapılar olması önerildi.

Kepez Belediye Meclisi’yle çeşitli meslek odaları, meclis gruplarının temsilcileri ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşturulan Dokuma Çalışma Grubu'nun, 19 Ocak’ta başladığı çalışmalar hazırlanan raporla sonlandırıldı. 4 ay boyunca farklı meslek gruplarıyla 11 toplantı gerçekleştiren grup sözlü ve yazılı önerileri topladı. Bu görüşler sonucu oluşturulan rapor 13 uzmanla tartışıldıktan sonra kamuoyuyla paylaşıldı.

Dokuma Çalışma Grubu, raporu tanıtmak için eski Dokuma Fabrikası’nda basın toplantısı düzenledi. Gruba başkanlık eden Mimarlar Odası Antalya Şube Başkanı Osman Aydın, rapor hakkında gazetecilere bilgi verdi. Raporun, Kepez Belediyesi Meclisi’ne sunulacağını ve mayıs ayındaki toplantıda karara bağlanacağını anlatan Osman Aydın, fabrikanın yanı sıra idari binaların da bulunduğu 238 dönüm alanın üzerindeki mevcut yapılar korunarak, kent parkı, sanat ve kültür merkezi olarak işlevlendirilmesinin önerildiğini açıkladı. Bu amaca yönelik bir taslak senaryo hazırladıklarını ifade eden Aydın, “Parkı bir bütün olarak ele aldık. Yapılar, bitki örtüsü, ağaç dokusu bunların hepsi korunacak şekilde raporun senaryosu yazıldı. Kent parkı, kültür-sanat parkı, katılımcı kullanım ve yaşatma modeli senaryoda yer alıyor.” dedi.

"KENTİ RAHATLATACAK BİR RAPOR OLDU"

Başından beri ne yaptıklarını bildiklerini dile getiren Osman Aydın, “Kentlileri rahatlatacak bir raporu hazırladık. Çağrımız hem Kepez Belediye Meclisi’ne, hem Büyükşehir Belediye Başkanı’na hem de Kent Konseyi’ne yapılmıştır. Dileriz, bundan sonra Antalya için daha büyük bir alanın kazanılmış olmasını sağlarız. Ümitliyiz.” diye konuştu.

RAPORDA NELER VAR?

Mayıs ayında Kepez Belediye Meclisi tarafından müstakil bir oturumda görüşülüp karara bağlanacak raporda alanla ilgili şu öneriler yer aldı: "Fabrika binası ve idari yapıların yer aldığı alan, kent parkı ve kültür-sanat-bellek parkı olarak katılımcı kullanım ve yaşatma modeliyle korunmalı. Fabrika binası dokuma müzesi ve bilim-eğitim-öğretim ve deneyimleme merkezi olması, kreş yapının çocuk oyun alanı ve oyuncak müzesi yapılması, depoların sanat atölyeleri olarak değerlendirilmesi, işçi yemekhanesinin lokanta ve kafeterya, memur yemekhanesinin lokal, misafirhanenin konaklama alanı, trafonun şehir kütüphanesi yapılması istendi.

Dokuma Çalışma Grubu, ayrıca, 488 dönüm büyüklüğe sahip alanın özelleştirme kapsamında kalan 250 dönümlük bölümündeki kentsel ve bölgesel iş merkezi kararının kaldırılarak, yine ortak akılla kentin istifadesine sunulmasını, yandaki pil fabrikasının da Büyükşehir Belediyesi’yle gerekli görüşmeler yapılarak kent parkına tahsisinin sağlanmasını, Antalya Kent Konseyi’nin ise tüm bunlar için bir kampanya başlatmasını önerdi.