Yoğun yağışlar ve kar suları ile göle dönen Bursa’nın Gürsu Karahıdır köyündeki çevre felaketi, başta TBMM olmak üzere belediye meclislerinde gündeme getiriliyor. Gürsu Karahıdır köyünü çevreleyen yaklaşık bin dönümlük arazinin sular altında kalması, MHP grubu tarafından TBMM ve Büyükşehir Belediyesi meclislerine taşındı.

Gürsu Ziraat Odası Başkanı Kamil Dönmez tarafından Bursa gündemine taşınan çevre felaketi, muhataplarının cevaplandırması istemi ile Bursa Milletvekili ve MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman tarafından, Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'na soru önergesi verildi.

Büyükataman tarafından verilen önergeye destek veren MHP Gürsu İlçe Başkanı Suat Ermiş, "Gürsu Ovası bugüne kadar vurdumduymaz ve kural tanımaz idarecilerin yarattığı tehlikeli yönetim biçimi ile karşı karşıya bırakılmıştır. Ovanın geleceği tarımın doğaüstü olayları yenebileceği yatırımların kazandırılmasına bağlıdır. MHP grubu olarak köylülerimizin sorunlarını yerinde çözmeye kararlıyız." dedi.

Gürsu ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ayhan Önal da Büyükşehir ve ilçe belediyesi tarafından yanıtlanmak üzere soru önergesi hazırladı. Önal, soru önergesinde, "Gürsu ve Kestel ilçe sınırları içinde meydana gelen su taşkınında DSİ ve tarım il müdürlüklerinin yatırımları konusunda girişimde bulunulmuş mudur? Zarar gören çiftçilerin zararları konusunda belediyelerin katkıları olacak mıdır?" sorularını yöneltti.

Ayhan Önal, şunları söyledi: "Maddi olarak kendine yetemeyen çiftçilerimiz, her yıl yaşanan doğaüstü çevre sorunları ile baş başa bırakılıyor. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde oluşturulacak olan bir mekanizma bu sorunları en aza indirebilir. Biz MHP olarak çiftçinin haklarının korunmasını sonuna kadar savunacağız. Sanayi tesisleri tarafından kirletilen ovamızı, gelecek nesillere miras bırakmak adına, devletin tüm kurumlarında vatandaşların yaşam haklarına sahip çıkacağız."