Mersin merkez Akdeniz Belediyesi tarafından Mayıs ayında temeli atılan Gündoğdu mahalle ve taziye evinin açılışı gerçekleştirildi.

6 ayda tamamlanan binanın açılışında konuşan Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı Yüksel Mutlu Gündoğdu Mahalle ve Taziye Evi açılışını sade bir törenle yapmak istediklerini belitti. Sorumluluk alanı çok geniş, buna karşın kendine ait arazisi az bulunan bir belediye olduklarını vurgulayan Mutlu, yeni sosyal alanların üretilmesi noktasında Akdeniz Belediyesi’nin çok büyük bir çaba ve mücadele içerisinde olduğunu kaydetti.
Bu inşaatı yaparken, kadınların, çocukların ve gençlerin kendi çalışmalarını, toplantılarını ve etkinliklerini yapacağı bir mekân olmasını düşündüklerini ifade eden Mutlu, "Bunun yanı sıra da Eğitim Destek Evimiz burada kurslar açacak. Ama her şeyden önce bir taziye evi de olması için projeyi şekillendirdik. Biz diğer belediyeler gibi bu tür projeleri halktan kopuk bir biçimde geliştirmiyoruz. Aksine, halkın talep ve gereksinimlerini göz önünde bulunduruyor ve buna göre proje üretiyoruz." diye konuştu.

Akdeniz Belediyesi Eş Başkanı M. Fazıl Türk, gençlerin sokağın kötü alışkanlıklarından korunması ve kurtarılması için bu tür sosyal mekânların bir fırsat olarak görülmesi gerektiğine işaret etti. Projenin vücut bulması noktasında en fazla çabayı Eş Başkan Yüksel Mutlu'nun sarf ettiğine dikkat çeken Türk, şunları kaydetti: "Burası dört duvar olarak kalmasın, içini dolduralım. Burada en büyük görev mahalle sakinlerine düşüyor. Burada mahallenin talebine göre, mahalle sakinlerimizin isteğine göre binamızın bazı bölümlerini dizayn edeceğiz. Gençleri, çocukları bataklıktan, kahve köşelerinden kurtarmak için en büyük görev anne-babalara ve biz yöneticilere düşüyor. İmkânlarımız dâhilinde bu çerçevede halkımızın taleplerini yerine getireceğiz. Uygun arazi bulduğumuz bölgelerde mahalle ve taziye evleri yapımına devam edeceğiz. Bu binaların yapımı için hayırsever bazı yurttaşlarımız da katkıda bulunmaya hazır olduklarını bildirdiler. Ben tekrar mahalle evimizin hepimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."