İstanbul Bağcılar Belediyesi bünyesinde çeşitli müdürlüklerden 23 personelin ve daha önce Hamm’dan Türkiye’ye giden stajyerlerinde katıldığı bir haftalık çalışma, iki kentin belediye başkanlarının kursiyerlere sertifikalarını dağıtmasıyla sona erdi.

Mart ayında Hamm Anakent Belediyesinde stajyerlikleri devam eden memurlar Bağcılar Belediyesi’nin çeşitli bölümlerinde teorik ve pratik çalışmalarıyla başlatılan projenin ikinci ayağında bu kez bir hafta boyu Bağcılar Belediyesi çalışanlarından bir grup, Hamm’a gelerek burada teorik ve pratik eğitim aldılar.

Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın da katıldığı sertifika dağıtım töreninde, Hamm Anakent Belediye Başkanı Thomas Hunsteger Petermann, Türkiye’de son günlerde meydana gelen terör olaylarında hayatlarını kaybeden şehitler için saygı duruşu davetiyle başladı. Önce Bağcılar ve sonrasında Hamm’da yapılan çalışmalarla, farklı kültürlerden olan insanların birbirlerini tanıma ve anlamaları konusunda büyük mesafeler alındığın söyleyen Petermann, bu proje sayesinde belediye çalışanları olarak Hamm’da yaşayan 18 bin civarında Türk’e ve değişik kültürlerden olan 50 bin kişiye daha iyi hizmet vereceklerine inandığını söyledi.

Bu tür projelere devam edilmesi gerektiğini vurgulayan Petermann, Bağcılar Belediyesi ile beraber yürüttükleri çalışmaları bundan sonra da sürdüreceklerine işaret etti.