Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü(HATSU), içme suyu şebekesi döşeme ve bakım çalışmalarının devam ettiğini bildirdi.

Merkez ilçe Antakya’ya bağlı Karaali Mahallesi’nde yeni içme suyu şebekesi döşeme çalışmalarının sürdürüldüğünü ve çalışma kapsamında 740 metre yeni içme suyu hattının çekildiğini bildiren HATSU, böylelikle yapılan çalışma ile mahalle sakinlerinin daha temiz bir içme suyuna sahip olacağını açıkladı. Kayıp-kaçak oranını minimum seviyeye düşürerek enerji tasarrufunu sağlama adına verilen mücadelede kararlı olduklarını kaydeden HATSU açıklamasında, bu kapsamda Antakya’da olduğu gibi diğer ilçelerde de kaçak tespit edilen içme suyu şebeke hatlarında onarım çalışmalarının sürdürüldüğü belirtildi.

İçme suyu hattı bulunmayan sokak ve mahalle tespit çalışmalarının devam ettiği, bu tespitler doğrultusunda projelerin hazırlandığı aktarılan açıklamada, vatandaşların bütün sorunlarına ve taleplerine kulak vererek çalışmalarda önemli adımların atıldığı bildirildi. Teknik personel eşliğinde titiz bir şekilde yürütülen içme suyu şebekesi döşeme çalışmasında 2 iş makinesi ve 9 personelin görev yaptığı kaydedildi.