Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından kısa bir zaman sonra, şehir içi taşımacılığında dolmuşların yerini otobüslerin alacağının açıklanmasından sonra bu  otobüslerin, kahramanmaraşta yaşayan engellilerinde rahatlıkla kullanabilecek şekilde olması için bir çalışma yaparak, bu otobüsleri engellilere tanıttı.

Dolmuşların yerini alcak otobüslerde aranan şartlarda ise engelli rampalarının bulunması, engellinin rahatça otobüse inip binmesi ve otobüs içinde rahat hareket edebilmesi için yeterli bir alan olması gibi standartları belirlemek acamacıyla, bazı otobüs firmaları Kahramanmaraş Engelliler Derneği Genel Merkezi üyelerine otobüslerini tanıttı.

Kahramanmaraş Engelliler Derneği Genel Başkanı Arif DEMİR, şehir içi taşımacılığında artık küçük dolmuşların yerini büyük otobüslerin alacağını belirterek, küçük dolmuşlara engellilerimiz binemiyorlardı ve dolmuşçularda engellilerimizi almıyorlardı. Şimdi büyük otobüslerin şehiriçi yolcu taşmacılığına başlayacağını ve bu otobüslerinde engellilerin kullanabilecekleri standartlarda olması gerekir. 

Genel Başkan Arif DEMİR bu firmaların otobüslerini engellilerimize tanıtmaları güzel bir davranış, bu otobüsleri kullanacak olan engelli vatandaşlarımız olduğunu söyledi. Tanıtım sonrasıda yapılan değerlendirme sonucuda ise engellilerimiz çok memnun oldular. Engellilerin yaptığı değerlendirme sonucunda ise otobüslerin içinde en alçak tabanlı olan otobüslerin daha kullanışlı olduğu ve bu otobüslerin tercih edilmesi gerektiği yönünde görüş bildirdiler dedi.

Kahramanmaraş Engelliler Derneği Genel Başkanı Arif DEMİR, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkanına, Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığına ve otobüslerini tanıtan firma yöneticilerine ayrı ayrı teşekkür etti.