Kahramanmaraş'ta suya zam yapıldı. 2020 yılı mart ayında faturalara ysansıtılan zam Haber46 tarafından açığa çıkartıldı. Haber46'nın zammı açığa çıkarmasının hemen ardından 18 Mart 2020 tarihinde saat 21:36'da KASKİ tarafından bir açıklama yapıldı ve YAPILAN SU ZAMMININ Nisan ayı sonuna ertelendiği açıklandı.

Daha sonrak süreçlerde konuyu takip eden Haber46'nın 1 Mayıs tarihli haberi sonrası KASKİ "SUYA ZAM YALANI" başlıklı bir açıklama yaptı. Açıklamada suya kesinlikle zam yapılmadığı ifade edildi. Bu haber sonrası üç haber yapan Haber46'ya cevap veremeyen KASKİ'nin yaptığı açıklamanın ise Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir, Ak Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici ve Onikişubat İlçe Başkanı Mücahit Kara tarafından ReTweet yapıldığı görüldü. 

Şimdi KASKİ'nin Açıklamalarını ReTweet yapan Milletvekili Siyasi Parti Temsilcilerine Soruyoruz!

1. KASKİ'nin açıklamalarını paylaştığınıza göre doğru olduğunu mu kabul ediyorsunuz? Doğru olduğunu kabul etmiyorsanız neden paylaştınız?

2. Kahramanmaraş'ta 2020 yılında suya zam yapıldı mı yapılmadı mı? 

3. KASKİ 2020 yılında Kahramanmaraş'ta kesinlikle suya zam yapılmadığını iddia etti. Siz de bu açıklamaları paylaştınız. Peki şimdi soruyoruz: Suya zam yapılmadıysa 2020 yılı mart ayında faturalara yansıtılan şey neydi? 

4. KASKİ 18 Mart 2020 tarihinde gece saat 21:36'da neden açıklama yapmak zorunda kaldı? KASKİ neden su zammının (güncelleme diyorlar) Nisan ayı sonuna ertelendiğini açıkladı? Zam yapılmadıysa 30 Nisan tarihine ertelenen şey neydi?

5. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, eğer su zammı yapılmadıysa 13 Nisan tarihinde neden SU ZAMMININ Mayıs sonuna ertelendiğini açıkladı. Yapılmayan bir zam nasıl ertelenir? Eğer suya zam yapıladıysa Mayıs ayı sonuna ertelenen şey nedir?

6. KASKİ'nin açıklamalarını paylaşarak suya zam yapılmadığı iddiasına destek verdiniz. Haber46'nın yalancılıkla suçlanmasını desteklediniz. Peki Haber46'nını cevap verdiği üç ayrı haberi neden paylaşmadınız? Cevap hakkının kutsal olduğunu bilmiyor musunuz?

7. Kahramanmaraş siyasetinin etkin isimleri olarak Haber46'nın bugüne kadar sizlerin cevap hakkınızı kullandırmadığı tek bir olay oldu mu? Sizlerin, teşkilatlarınızın ve milletvekillerinizin cevap haklarının yüzde 100'ünü kullandıran Haber46'nın cevaplarını neden paylaşmıyorsunuz?

8. Bu konuya müdahil olmak istemiyorsanız KASKİ'nin "SUYA ZAM YALANI" başlıklı açıklamasını neden paylaştınız?

10. KASKİ'nin Açıklamalarını paylaşmanız ve cevap hakkımızı paylaşmıyor olmanız Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'ın geçtiğimiz günlerde paylaştığı Sosyal Medya Etik Kuralların'na uygun düşüyor mu?

Dürüstlüklerinden emin olduğumuz her üç isimden de cevap bekliyoruz.