CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç suya yüzde 18 zam yapıldığını söylerken, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir ise zam haberini yalanladı. İddiaya dahil olan KASKİ ise zam yapılmadığını ama su fiyatlarına güncelleme yapıldığını açıkladı.

Ali Öztunç "AK Parti’nin Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı şu anda kazanan Hayrettin Güngör, benim gibi seçildiği takdirde suda indirim yapacağını söylüyordu. Su fiyatlarına Kahramanmaraş’ta örtülü yüzde 18 zam yapıldı" dedi. 

Öztunç'un iddialarına cevap veren Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ahmet Özdemir "Kahramanmaraş’ta su fiyatlarına herhangi bir zam yapılmadığı gibi, Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör’ün ilk icraatı, ihtiyaç sahibi ailelerde kişi başı 2,5 ton ücretsiz su verilmeye başlanmıştır" diye konuştu.

Bu Açıklamaların Ardından KASKİ ise aşağıdaki açıklamayı yaptı:

“Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç’un Türkiye Büyük Millet Meclisinde su fiyatlarındaki artışla ilgili yaptığı konuşma üzerine bazı basın yayın organlarında Kahramanmaraş’ta suya zam yapıldığı ile ilgili haberler yapılmıştır.

KASKİ Genel Kurulu tarafından su ücret tarifesi en son 15 Mayıs 2017 tarihinde belirlenmiştir. 08 Ocak 2019 tarihli Genel Kurul kararı ile de enflasyon oranına duyarlı bir şekilde su ücret tarifesinin güncellenmesi 30 Nisan 2019 tarihine ertelenmiştir. 08 Ocak 2019 tarihinden sonra ise su ücret tarifesi ile ilgili yeni bir düzenlenme yapılmamıştır.

Kahramanmaraş KASKİ, en ucuz su ücret tarifesi (ÇTV dahil 3,47 TL/m³) uygulayan 30 büyükşehir arasında yedinci sırada yer almaktadır.

Ayrıca 1 Temmuz 2019 tarihinden itibaren ihtiyaç sahibi ailelere aylık kişi başı 2.5 ton su ücretsiz verilecektir.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla arz olunur.”

Sosyal Medya'da Suya Zamn Geldi Yorumları

Bu arada sosyal medyada yapılan yorumlarda vatandaşlar suya zam yapıldığını iddia ettiler.

Suya zam tartışmaları bir süre daha devam edecek gibi görünüyor.