Mimar Sinan Parkı önünde düzenlenen törene Vali Şükrü Kocatepe, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Belediye Başkan Yardımcıları Cevdet Kabakcı, Mustafa Uzunlar, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Yüksel Tiryaki, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı M.Fatih Erkoç, Merkez İlçe Başkanı Necati Okay ile Yönetim Kurulu üyeleri, Kent Konseyi Başkanı Zeynep Arıkan, Köy ve Mahalle Muhtarları Dernek Başkanı Yaşar Altuntel ve mahalle muhtarları, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye Birim müdürleri ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.

Açılış töreni Mimar Sinan Parkı'na gelişinde Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'a mahalle sakinlerinden iki engelli kız çocuğu tarafından çiçek takdim edildi. Çiçekleri alan Başkan Poyraz, tekerlikli sandalye ile gelen çocuğa akülü araba sözü verdi ve en kısa zamanda arabanın alınıp teslim edilmesi talimatını verdi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan açılış töreninde bir konuşma yapan Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, 2009 yılında bu yana Kavlaklı'ya bir çok hizmet yaptıklarına işaret ederek: “Öncelikle bu bölgede içme suyu yoktu ve 2010 yılının Ramazan ayında buraya içmesuyu getirdik. Yolunda ciddi problemler vardı onu yaptık.

Burada belediye binası olarak yapılan bir bina vardı. Türk Edebiyatına büyük katkılar sağlamış olan Ahmet Kabaklı hocamızın ismini verdiğimiz kütüphanemizi hizmete açarak öğrenci kardeşlerimizin istifadesine sunduk. Mimar Sinan Mahallesi muhtarlığımızın hizmet binasını yaptık. Şehrimizde bulunan 90 mahalle muhtarlığından bir-iki muhtarlığımızın binası kaldı -bunlardan birisi de Fatih Mahallesi- onu da en kısa zamanda tamamlayacağız.

Hizmeti yapmak bizim görevimiz yapılan hizmetleri korumak ve kollamakta siz mahalle sakinlerine düşüyor.

ugün açılışını yapacağımız Mimar Sinan Parkımız 11 bin 200 metrekare alan üzerine kuruldu. İçerisinde muhtarlık binası, çeşme, dinlenme alanları, çim futbol sahası, basketbol sahası kondisyon aletleri, çocuk oyun grupları bulunuyor. Yine bu parkımızda 7 bin 750 metrekare yeşil alanın yanı sıra 120 adet ağaç ve 350 adet bitki dikimi yapılmıştır. Bu parkımızın bize maliyeti yaklaşık 300 bin Türk Lirasıdır. Parkımızın açılışına gelen kıymetli konuklarımıza hoş geldiniz diyor saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Açılış konuşmasının ardından Mimar Sinan Mahallesi adına öğrenciler tarafından Vali Şükrü Kocatepe'ye çiçek, Belediye Başkanı Mustafa Poyraz'a bakır işlemeli tabak saat ve AK Parti İl Başkanı M.Fatih Erkoç'a ise ceviz oymalı mücevher sandığı hediye edildi.

Hediye takdiminin ardından parkın kurdelesi kesilerek park alanı gezildi. Parkın içerisinde yer alan sentetik çim sahada törene katılanlar topluca hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Parkın açılışında aynı zamanda Muhtarlık binası önünde toplanan kadınlarla da görüşen Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, kadınların şikayetlerini dinleyerek tek tek not ettirdi ve en kısa zamanda sorunların çözümü için ilgili birim müdürlerine talimat verdi.