Sarıçam Kent Konseyi Başkanı Yusuf Özer, artık dayanılmaz noktalara gelen ilçede bulunan çöp merkezinin başka bir alana taşınmasını istediklerini söyledi.

Sarıçam Kent Konseyi Genel Kurulu toplandı. Çukurova Üniversitesi’nde yapılan genel kurula; MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ramazan Akyürek ile çok sayıda sivil toplum kuruluşu temsilcisi ve vatandaşlar katıldı.

Genel kurulda konuşan Kent Konseyi Başkanı Yusuf Özer, Sarıçam gelişirken, çöp merkezinin artık dayanılmaz noktalara geldiğini aktardı. Çöplüğün artık başka bir yere taşınması gerektiğini aktaran Özer, “İlçemizde ikamet eden vatandaşlarımız bu çöp merkezinden oldukça rahatsız. İnşallah bu soruna en kısa sürede çözüm bulunur.” dedi.

Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ ise kendilerine gelen çöp merkezinin taşınma meselesinde halkın isteklerine evet diyeceklerini, konuyu Büyükşehir Belediye Meclisi'ne götüreceklerini belirtti. Uludağ, “Sarıçam’ı layık olduğu yere taşıyacağız. Büyükşehir Belediye Başkanım Hüseyin Sözlü ile koordineli çalışıp bu çöplüğü, bu utanç tablosunu buradan kaldıracağız.” diye konutu.

Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz ise Sarıçam’ım yükselen bir ilçe olduğuna işaret ederek, “Hükümet ilimize gerekli yatırımı ve desteği vermiyor. Yerel yönetimler bu boşluğu doldurmak zorunda. Sarıçam Kent Konseyi’nin almış olduğu çöp merkezinin taşınması meselesinde, vatandaşlarımız ne diyorsa biz varız.” diye konuştu.