Antalya Bağımsız milletvekili adayı Hasan Subaşı, turizm şehrinin önemli gecekondu bölgesi olan Kepezaltı ve Santral mahallelerinde alınan kentsel dönüşüm kararını eleştirerek, "Bu iki mahallede ne yapılacaksa bunun kararını burada yaşayan halkın vermesi gerekir." dedi.

İki mahallenin muhtarları ve vatandaşlarla Yörük kahvesindeki toplantıda bir araya gelen Subaşı, Büyükşehir Yasası'nın çözüm üretemediğini belirtti. Yeni yasa ile mahalle statüsüne giren köylerle, belde ve ilçelere hizmetin zorlaştığına dikkat çeken Subaşı şunları söyledi: "Yeni Yasa ile Büyükşehir'in işi zorlaştı. Ulaşım ve altyapı hizmetlerinin tek elde toplanması güzel, ama 10 ilçeye bedel Alanya'ya 135 kilometre uzaklıktaki Büyükşehir'in hizmet götürmesi o denli zor. 640 kilometre uzunluğunda sahil şeridimiz olduğunu düşünürsek, Büyükşehir Belediyesi'nin hizmet anlamında sıkıntısı kendiliğinden ortaya çıkar. Ayrıca yasa ile ilçe belediyelerinin hizmet alanı genişlerken, gelirlerinde önemli düşüşler olmuştur. Bu yasa ile yerel yönetimlerin işi zor."

Başkanlığı döneminde iki mahallenin gecekondu sorununu çözmek, vatandaşın üzerinde oturduğu vakıf arazilerini mahalle halkının da maddi katkısı ile kamulaştırdıklarını hatırlatan Subaşı, "Bu iki mahallede ne yapılacaksa bunun kararını mahalle halkı kendi vermeli. Bölgenin afet bölgesi ilan edilerek kentsel dönüşüme tabi tutulmak istenmesi çok da demokratik görünmüyor. Ayrıca Kentsel Dönüşüm Yasası uygulanmaktan çok uzak. Kaynakları tükendi. Bu önemli sorunun karşılıklı çözüme kavuşturulması için elimden geleni yapmaya hazırım." dedi.

Toplantıya katılan vatandaşlar da Kepezaltı ve Santral mahallelerinin Afet Bölgesi ilan edilerek Yasa ile Kentsel Dönüşüm kapsamına alınmasını eleştirdi. Mahalle sakinleri, afet bölgesi olmadıklarını hatırlatarak, "Biz, Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği referandumda konut yerine müstakil arsa tapularımızın verilmesi yönünde ağırlıkla karar aldık. Ama şimdi kentsel dönüşüm kararı ile mahallelerimizi TOKİ'ye verecekler, üstelik arazilerimizden Büyükşehir Belediyesi'nin her 400 metrekareden alacağı 160 metrekare ile kaybımız daha da artacak." diye konuştu.