Edirne’nin Keşan ilçesinde şehit, gazi ve engelli aileleri Fırıncılar Derneği’nin aldığı kararla ekmeği yüzde 50 indirimli yiyecek.

Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, yaptığı açıklamada, Keşan Fırıncılar Derneği'nin aldığı kararla şehit, gazi ve engelli ailelerine ekmeği yüzde 50 indirimle satma kararı almalarının sevindirici olduğunu söyledi. Keşan’ın merkez belde ve köylerinde bulunan 32 fırının engelli ailelerine ekmeği yüzde 50 indirimli satmalarından dolayı teşekkür eden Özcan, şunları kaydetti: ”Geçtiğimiz hafta Keşan Fırrıncılar Derneği aldığı kararla şehit ve gazi ailelerine ekmeği yüzde 50 indirimle satma kararı almıştı. Şimdi de Keşan’da bulunan, ortopedik engelliler, engelliler ve zihinsel engelliler derneği’ne üye engelli aileleri de ekmeklerini indirimli alacaklar. Fırıncılarımıza toplumsal duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum. Bu hareket Türkiye’ye örnek olur inşallah.”

Keşan Fırıncılar Derneği Başkanı Necmettin Baygül de yaptığı açıklamada, dernek olarak böyle bir karara imza atmaktan mutluluk duyduklarını belirterek, şehit, gazi ve engelli ailelelerin kartlarını göstererek fırınlardan ekmeği 1 lira yerine 50 kuruştan aldıklarını kaydetti.

Fırıncıların indirim kararı uygulanmaya başlandı.