İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, “CHP Genel Başkanı, eğer asgari ücreti arttırmaya meraklıysa belediyelerin elini tutan yok. İzmir Belediyesi çıkarsın asgari ücreti. Diğer belediyeler de çıkarsın.” sözlerine karşılık verdi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde ücretlerin asgari ücretin üzerinde olduğunu belirten Kocaoğlu, “Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'nun, 'Asgari ücreti en az 1500 TL yapacağız.' sözleriyle öngördüğü ücretin üstündedir. Bunların bilgisini sunmak isterim.” dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Gaziemir Belediyesi arasındaki ortak hizmet protokolü çerçevesinde yapımı planlanan ve maliyetinin yüzde 60’ı Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanan Sarnıç Spor Salonu’nun temeli törenle atıldı. Törende konuşan Başkan Kocaoğlu, uzun süredir yapmayı planladıkları salonun Sarnıç bölgesindeki yer problemi sebebiyle bugüne kaldığını belirterek, "Bir yıllık bir sürede, Sarnıçlı gençlerimizin yararlanacağı bir spor tesisini kazandırmış olacağız. Sporun hem beden hem ruh sağlığı hem de insani ilişkilerin gelişmesine, sporcu ve insan ahlâkının güçlendirilmesine ne kadar katkıda bulunduğunu hepimiz çok iyi biliyoruz. Halkapınar, Karşıyaka ve Bornova'da yapımı süren büyük salonları bir kenara bırakırsak, İzmir'in 27. çok amaçlı spor salonunu burada tamamlamış olacağız." diye konuştu.

‘KÖRFEZ PROJESİNİ BİLMİYOR’

Başkan Kocaoğlu, genel seçim süreci başladığından bu yana siyasetçilerin İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni hedef alan açıklamalarına dikkat çekerek, şunları kaydetti: "İl müdürü vurdu, müsteşar vurdu, DSİ Genel Müdürü vurdu. Adaylar ve Sayın Bakan, her konuşmasında mutlaka Büyükşehir Belediyesi'ni ve başkanını eleştiriyor ama diyor ki, 'Sen cevap verme. Amaçlı söylediğim yanlış bilgiyi kabullen, İzmirli de kabullensin.' Böyle bir şeyin olamayacağı, buna en münasip dille cevap verilmesi gerektiği bir vakıadır. Ben, 'Sayın Bakan İzmir'i bilmiyor.' demedim, 'Sayın Bakan, Körfez projesini bilmiyor.' dedim. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı geldi, 'Gediz'in kurtulması için proje hazırlıyoruz.' dedi ama Sayın Bakan, Çevre ve Orman Bakanı iken de, '31 Aralık 2012'de Gediz'de balık tutacağız.' demişti. Sayın Bakan. Körfez'le ilgili ÇED Raporu için, 'Bilimsel çalışma yaptıracağım, körfezi ben kurtaracağım.' diyor. Oysa bu projeyi TCDD ile Büyükşehir Belediyesi'nin ortak yaptığını onlarca defa söyledim."

‘YA HABERİ YOK YA MANİPÜLASYON YAPIYOR’

Gördes Barajı'dan İzmir'e su verilmesine ilişkin açıklamaları da değerlendiren Aziz Kocaoğlu, "Biz bu projeyle ilgili arıtmayı, barajın su vermesinden önce bitirdik. İZSU'nun yaptığı 1650 metrelik isale hattından Sarıkız'daki arıtmaya hat yaptık. Gördes Barajı'nda su tutulmaya başlandığından beri İzmir'e ne kadar su verildiyse arıtmadan geçirerek kullandırıyoruz. DSİ Genel Müdürü gelmiş demiş ki, 'Bunlar yapamadı.' Ya haberi yok ya manipülasyon yapıyor." diye konuştu.