Antalya Muratpaşa Belediyesi, ilçedeki her mahallenin ağaç ve bahçe atıklarını haftanın farklı günlerinde topluyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri ilçe sakinlerinden bahçe atıkları ve ağaç dalları toplanması için belirlenen programa uymalarını istedi.

Çalışmalarını 'temiz çevre, sağlıklı kent' sloganıyla sürdüren Muratpaşa Belediyesi her atık için ayrı bir toplama program uyguluyor. Belediyeye bağlı Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri her mahallenin bahçe atıkları ve ağaç dallarını bir takvime bağlı olarak ayrı günlerde topluyor. Belirlenen ve açıklanan takvime uyulması halinde olumsuzluk yaşanmayacağını belirten Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri, “Vatandaşlarımız, ağaç dalı ve bahçe atıklarını, mahalleleri için belirlenen günlerde çıkarmaları halinde olumsuzluklar yaşanmadan ekiplerimiz toplamaktadır.” dedi.

ATIK TOPLAMA TAKVİMİ

Muratpaşa Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri bahçe atıkları ve ağaç dallarını haftanın 7 günü şu takvime bağlı olarak topluyor:
Pazartesi; Güzeloba, Ermenek, Yenigöl, Güzelbağ, Yeşilköy,
Salı; Şirinyalı, Yeşilbahçe, Haşim İşcan, Gençlik, Demircikara, Kırcami,
Çarşamba; Fener, Çağlayan, Güzeloluk, Zümrütova,
Perşembe; Meydankavağı, Kızılarık, Yeşildere, Gebizli, Mehmetçik, Doğuyaka, Topçular, Tarım, Yeşilova.
Cuma; Bahçelievler, Deniz, Kışla, Varlık, Elmalı, Tahılpazarı, Balbey, Yüksekalan, Kızıltoprak, Zerdalilik, Çaybaşı, Sinan,
Cumartesi; Meltem, Bayındır, Soğuksu, Güvenlik, Yıldız, Kızılsaray, Memurevleri, Altındağ,
Pazar; Yenigün, Konuksever, Dutlubahçe, Etiler, Cumhuriyet, Muratpaşa, Üçgen ve Sedir