Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, Muş’un kalkınması için ortak akıl, birlikte yönetim ile ideal bir Muş inşa edeceklerini belirterek sıkı bir şekilde çalışmalara başladıklarını söyledi.
Muş Belediyesi, İstişare ve Değerlendirme adı altında ikinci toplantısını düzenledi. Muş Öğretmenevinde yapılan toplantıya Belediye Başkanı Feyat Asya, İl Defterdarı Mustafa Yumuşak, Korkut Belediye Başkanı Haşim Arık, Hasköy Belediye Başkanı Mürsel Özen ve Yeşilova Belediye Başkanı İlhan Çiftçi, Kamu Kurum Amirleri ile birlikte bazı sivil toplum kurulu temsilcileri katıldı.
Daha önce mahalle ve köy muhtarları ile bir araya gelip fikir alış verişinde bulunduklarını belirten Belediye Başkanı Feyat Asya, ortak akıl, birlikte yönetim ile ideal bir Muş vurgusu yaptı. Muş’un gelişmesi ve daha yaşanılabilir bir kent haline gelmesi mücadelesi verdiklerinin altını çizen Belediye Başkanı Asya, şunları söyledi: “Ortak akıl birlikte yönetim ideal bir Muş inşa edeceğiz dedim. Ve göreve başladıktan sonra bunları adım adım yaptık. İlkini mahalle muhtarlarımızla ay da bir defa olarak tüm mahalle muhtarlarımızla ve o mahallenin esnafı eşrafı kanat önderlerinin katılımıyla o mahallenin sorunlarını masaya yatırdık. Daha sonra belli bir limitin üzerinde yatırımı olan ilimizdeki iş adamlarından oluşan Muş Ekonomi ve Kalkındırma Platformunu kurarak bunu da muhatap hale getirdik. Platformumuzu resmileştirdik. Sizlere ortak akıl olarak katkı sunmaktadırlar. Daha sonra her birimizin çok hayal ettiği mutlak suretle olmazsa olmazımız dediğimiz ve toplumun bütün katmanlarının içerisinde bulunduğu Kent konseyini oluşturduk. Kent konseyinin başkanlığına siyaseten aynı kulvarda yarıştığımız kardeşim Bayram Coşkun hocamızı Kent konseyinin başkanlığına getirdik ve Kent konseyi artık fiilen kurumsal bir kimlik kazandı. Alt çalışma platformlarını oluşturdu. Ve izlenen yol haritasıyla gitmektedir.”
Yerel yönetimde mutlak suretle her kese ihtiyacın olduğunu ifade eden Asya, “Seçim öncesinde projelerimiz vardı bu projelerimizi taahhüt ederek ihale usulü çalışmalarımızı başlattık. Bunlar bizim yol haritamız bunlar bizim oto kontrol mekanizmamız ve bu platformlar marifetiyle bu projelerimizi tek tek hayata geçirmek üzere türbülansa edildi. Öncelikle dedik ki şeffaf bir belediyecilik ulaşılabilir nitelikte bir belediyecilik taahhüttük ettik, Bunu ilk adımı ile beyaz masayı kurmak suretiyle her vatandaşımızın dilek ve temenni niteliğinde ve şikâyetlerini belediyemize ilgili birim amirlerine ulaştırmak suretiyle beyaz masayı kurduk.” dedi.
Muş’un imarının Ankara’da bir firmaya mahkum edildiğini ve bu esaretten kurtulmayı istediklerini kaydeden Asya: “bizi Ankara esaretinden kurtarmalarını istediler. Biz bunu meclisimize taşıdık ve o gün fiilen Ankara’daki o bağı kaldırmak suretiyle artık yüksek mevlada yapılan tadilatları kaldırdık. Bu anlamda imarı tamamen şeffaflaştırmak üzere bütün vatandaşlarımızın sıkıntılarını imardaki çalışan personellerimiz ile çözüyoruz” şeklinde konuştu. Asya konuşmasının devamında ise içme suyu, kanalizasyon ve diğer projeleri detaylı bir şekilde açıkladı.