Hatay Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (HATSU) Samandağ ilçesinde su sorununun çözümü için Tekebaşı, Çöğürlü, Sutaşı, Kuşalanı, Koyunoğlu ve Yeşilköy mahallelerinde çalışma yapıyor.

Tekebaşı mahallesinin su sıkıntısının kökten çözülmesi adına eskimiş, asbestli boruların iptal edildiğini ve yerine kanserojen madde içermeyen boruların döşendiğini belirten HATSU yetkilileri, toplamda 13 bin 650 metre döşenecek olan içme suyu şebekesi maliyetinin 7 milyon 777 bin TL olduğunu bildirerek, çalışmanın 2016 yılı Nisan ayı içerisinde tamamlanacağını açıkladı.

Ayrıca, Tekebaşı mahallesinde inşaatı devam eden 5 bin metreküp kapasitesinde su deposu ve keson kuyular ile mahallenin içme suyu yönünden rahata kavuşacağını aktaran yetkililer, 50 Yılın İçme Suyu Projesi kapsamında atılan dev adımın Çöyürlü, Kuşalanı, Sutaşı, Koyunoğlu ve Yeşilköy mahallelerini de kapsayacağını bildirdi.

Su getirme projesi tamamlandıktan sonra, 6 mahallede yeni şehir şebekesi döşeneceğini ve bu çalışmanın da proje ihalesine çıkıldığı aktarıldı.