Vali Kemal Cirit ve AK Parti Artvin Milletvekili İsrafil Kışla, Şavşat'ın Dalkırmaz köyünde yaklaşık iki yıl önce oluşturulan 'Yöresel Meyve Çeşitleri Örnek Bahçesi'nde incelemede bulundu.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile vatandaş işbirliğinde 17 dekar alanda oluşturulan bahçede incelemeler yaparak, çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Vali Cirit, daha sonra adına dikilen armut fidanına bahçe sahibi İbrahim Bülbül'ün yardımıyla aşılama yaptı. Yöresel meyve çeşitlerinin yetiştirildiği bahçenin Şavşat için önemine değinen Vali Cirit, proje sayesinde ilçenin organik tarım açısından hak ettiği değeri alacağına inandığını belirtti.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İshak Hacıkamiloğlu ise bahçenin bölgedeki yerli meyvelerin sistem dahilinde bir araya toplanması amacıyla oluşturulduğunu kaydederek, "Vatandaşımızın organik ürünleri pazarlayarak aile bütçesine katkı sağlamasını arzuluyoruz. Bahçede armut, elma, kiraz ve hurma başta olmak çeşitli türlerde 300 meyve fidanı ve ağacı bulunuyor." dedi.

Şavşat ilçesinde yapımı tamamlanan 55 yataklı Devlet Hastanesi de düzenlenen törenle hizmete açıldı. Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından yüklenici firmaya yaptırılan devlet hastanesinin açılış törenine Vali Kemal Cirit, Milletvekilli İsrafil Kışla, Cumhuriyet Başsavcısı Aydın Turhan, Şavşat Kaymakamı Cemil Sarıoğlu, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Mustafa Çelik, İl Emniyet Müdürü Alaattin Akbaş, İl Genel Meclisi Başkanı Hasan Dilberoğlu, Şavşat Belediye Başkanı Ahmet Sinan Öztürk, İl Sağlık Müdürü Abdullah Güleç, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Kerim Yeşildağ, bazı daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Vali Cirit, Efkar Tepesi mevkiindeki hastanenin açılış töreninde yaptığı konuşmada, iklim açısından son derece güzel bir günde birinden güzel ve değerli tesislerin açılışını yaparak Şavşat halkının mutluluğuna ortak olmanın büyük mutluluğunu yaşadığını söyledi. Vali Cirit, "Bugün açılışlarımız toplu açılış töreni gibi oldu. Hem sağlık sektöründe hem tarımda hem de engelsiz yaşam merkeziyle sosyal alanda birçok tesisi açıyoruz. Bizler Artvin ve ilçelerinde ne tür sorunlar varsa sizin hissiyatınıza göre hareket etmek durumundayız. Bu şekilde vazifelendirildiğimizi düşünmekteyim." diye konuştu.

Kentin vizyonunu turizm ve eğitimde aradığını belirten Vali Cirit, Artvin'de bu konunun artık düşüncenin ve sözün ötesinde icraata dönüştürüldüğünü söyledi.
Artvin'in geleceğinin turizm ve eğitimde olduğunu savunduklarını vurgulayan Vali Cirit, "Bu söylemimiz yeni dönemde ki bir husus değil. Geçmiş zamanlarda da dillendirilen söylemdi. Artık icraata döktüğümüz bir alandayız." diye konuştu.
Program açılış törenlerinin ardından son buldu.