Yenimahalle Belediyesi vatandaşlara daha iyi hizmet verebilmek için hizmet içi eğitimlerine aralıksız devam ediyor.

Bilgi İşlem Müdürlüğü tarafından düzenlenen Kişisel Gelişim ve İletişim Semineri ile müdürlük personeli eğitimden geçti. İki gün süren eğitim seminerinde Psikolog Eğitimci Yazar Tuğba Özdenal ile Eğitim ve Performans Danışmanı Levent Galip Yeşil Bilgi İşlem personellerine bilgi ve birikimlerini aktardı.

'MİMİKLER ÇOK ÖNEMLİ'

Eğitimlerin ilk gününde Özdenal, katılımcılara 'Mikro Beden Dili ve Profesyonel İletişimin Sırları'nı anlattı. 'Zaman ve Proje Yönetimi', 'Öfke ve Stres Yönetimi' hakkında da tüyolar veren Özdenal, "Beden dili açısından vücudumuzun en anlamlı bölgesi yüzümüzdür. İletişim içerisinde olduğumuz insanlar, bizim söylediklerimizi yüzümüze yansıyan ifadelerle buluşturarak anlamlandırırlar. Dolayısıyla konuşurken, konuşmamızın içeriğiyle paralel giden mimikler sergilememiz, iletişimimizi daha keyifli ve sürdürülebilir hale getirir." vurgusunu yaptı.

Türkçeyi güzel konuşmanın, insanın hayatının her anına önemli katkılar sunduğunun altını çizen Özdenal, bununu için iki önemli unsurun bir araya gelmesi gerektiğini belirtti. Özdenal, "Güzel konuşmak için önce doğru nefes almayı bilmemiz gerekir. Hatalı nefes, konuşmamızın sekteye uğramasına neden olur. Ama diyaframdan alınan güçlü nefes, sesimizin olması gereken tonda çıkmasını sağlar. Bunun yanı sıra her harfin bir çıkış şekli vardır. Harfleri, mahrecine uygun çıkardığımız zaman, konu hâkimiyetimiz de varsa, güzel konuşmamız için ortada hiçbir engel kalmamış olur." diye konuştu.

Seminerin ikinci gününde ise Eğitim ve Performans Danışmanı Levent Galip Yeşil, 'Fark yaratan iletişim becerileri', 'Beden dili ve diksiyon', 'Başarılı takım oyuncusu olabilmek' konularında katılımcıları aydınlattı.

'HER ŞEYE RAĞMEN GÜLÜMSEYİN'

İletişimde göz teması kurmanın öneminden bahseden Yeşil, göz teması kurmadan, empati yapmayı öğrenmeden iletişim kurmanın pek de mümkün olamayacağını anlattı. Yeşil, "Herkesin birbirinden farklı bireyler olduğunu kabul etmeliyiz ve değişime önce kendimizden başlamalıyız. Olaylar karşısında kızma hakkımızı hemen kullanmamalıyız. Sabahları muhakkak ‘Günaydın’la güne başlamalıyız ve her şeye rağmen gülümseyebilmeliyiz." dedi.