Yenimahalle Belediyesi, ilçenin muhtelif yerlerinde bulunan ve madde bağımlılarının meskeni haline gelen gecekonduları, belediye meclisi kararıyla yıkıyor. Böylelikle ilçe, çevreye korku salan, metruk yapılardan kurtulurken vatandaşlar da rahat bir nefes alıyor.

Yapı Kontrol Müdürlüğü Yıkım Ekipleri, ilçe genelinde hummalı bir çalışma yürütüyor. 2014 yılı Kasım ayı içerisinde alınan meclis kararıyla birlikte ilçe genelindeki yıkılma tehlikesi bulunan sahipsiz, harabe, metruk ve atıl durumdaki yapılar, bir bir tespit ediliyor. Konuyla ilgili vatandaşlardan çok yoğun şikayet aldıklarını ifade eden Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Ekiplerimiz, mahalle sakinleri ve muhtarlar tarafından yapılan şikayetleri anında değerlendiriyor” dedi.

ÖNCE TEBLİGAT, SONRA YIKIM

Son iki ayda yapılan şikayetleri değerlendirerek vatandaşlara sıkıntı arz eden gecekonduların tespit edildiğini kaydeden Yaşar, bu harabe yapıların sahiplerine atıl gecekonduları yıkmaları veyahut da ıslah etmeleri yönünde tebligat gönderdiklerini hatırlatarak buna rağmen herhangi bir girişimde bulunulmayan metruk yapılar için belediye ekiplerinin yıkım çalışması yürüttüğünü söyledi.

Mahalle sakinlerinin can ve mal güvenliğini korumak amacıyla söz konusu yapılarla ilgili çalışmalar tüm hızıyla devam ederken belediye ekipleri, Yenimahalle İlçe Emniyet Müdürlüğü ve mahalle muhtarlarıyla koordineli bir şekilde hareket ediyor.