Yozgat'ın Yerköy Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Denetleme Ekibi ilçe genelinde faaliyet gösteren kahvehanelere yönelik denetim yaptı.

Yapılan denetimlerde, işyeri açma ve çalıştırma ruhsatlarıyla ilgili mevzuata uyulup uyulmadığını kontrol eden zabıta ekipleri, hijyen ve temizlik konularında denetim yaptı. Çay servisinde kullanılan bardak ve malzemelerin temiz tutulmasıyla ilgili ikazlarda bulundu. İşletme sahiplerine başta iş yerlerinin taşıması gereken asgari teknik ve hijyenik kurallar olmak üzere işletme içi ve dışı ile ilgili yasal mevzuatlar hakkında bilgilendirme yaptı.

Yerköy Belediyesi Zabıta Müdürü Bahri Tokgöz, denetimler sonrası yaptığı açıklamada denetimlerin kesintisiz olarak devam edeceğini ve yapılan denetimlerin esnafın da, tüketicilerin de yararına olduğunu belirterek, "Vatandaşlarımızın sağlıklı, güvenli ve tüketici haklarına uygun hizmet almasını sağlayan bu denetimler, esnafımızın daha kaliteli hizmet üretmesine de katkı sağlıyor. Denetimlerimizde kapalı alanlarda sigara içilmemesi ve diğer kurallara uyulup uyulmadığı kontrollerini yaparak işletme sahiplerini uyardık. Denetimlerimizi bundan sonrada aralıksız olarak sürdüreceğiz." dedi.