Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi, Seyhan, Çukurova, Yüreğir ve Sarıçam ilçelerindeki muhtelif mahalleleri kapsayan 2015-1 numaralı yağmur suyu ve kanalizasyon inşaatı yapım işini sürdürüyor. ASKİ ekipleri ayrıca problem yaşanmasına sebep olan hatları yeniliyor.

Yüreğir ilçesine bağlı Yunus Emre Mahallesi 942. Sokak’ta ASKİ tarafından gerçekleştirilen kanalizasyon hattı yenileme çalışması neticesinde mahalle sakinlerinin bugüne dek yaşadıkları altyapısal sıkıntıların sona ereceği bildirildi. Toplam uzunluğu 235 metre olan hat için 400 mm çapında beton borular kullanılacak.
Adanalılara sağlıklı altyapı hizmeti sunmak için hizmet verdiklerini ifade eden Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rahmi Pekar, "Altyapısı tamamlanmış ve daha sağlıklı çevreye sahip bir Adana meydana getirmek için çalışıyoruz. Her mahallemize kanalizasyon hizmeti götürmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda Yunus Emre Mahallesi’nde de böyle bir çalışma başlattık. Yenilenen kanalizasyon hattı sayesinde mahallede kötü koku oluşmasının da önüne geçilecek. Uzman kadromuz sayesinde mahalle ve sokakların eksiklerini tespit ederek sorunları hızlı bir şekilde çözmeye devam edeceğiz. Personellerimizin özverisi sayesinde bayram boyunca da hiç sıkıntı yaşamadık.” şeklinde konuştu.

Yunus Emre Mahallesi’ndeki kanalizasyon hattı yenileme çalışmasının bu ay içerisinde tamamlanması bekleniyor.