Şanlıurfa'nın Akçakale Belediyesi ilçenin en büyük caddesi olan İstasyon caddesinde su birikintileri ve göllenmeye karşı drenaj çalışması başlattı.

Belediye kışın yağmur su birikintisi ve göllenmeye karşı alt yapı drenaj çalışmasına 3 noktada çalışma başlattı. Özellikle kış aylarında yağmur suyunun oluşturduğu su birikintilerinin engellenmesi ve suların tahliyesini sağlamak amacıyla çalışmalarını hızlandıran Akçakale Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ilçenin en işlek caddesi olan İstasyon caddesinin birçok noktasında çalışmalarına devam ediyor. Yapılacak olan alt yapı drenaj çalışmasının ardından cadde bayraklı kavşaktan tren istasyonuna kadar sıcak asfalt yapılacak.

Yapılan çalışmaları yerinde denetleyen Akçakale Belediye Başkan Yardımcısı Ali İhsan Çayan yaptığı açıklamada, “Yağışlı mevsimlerde kot farkı nedeniyle meydana gelen su birikintileri kışın vatandaşlarımızı mağdur etmekte. Bu konuda vatandaşlarımızın mağdur edilmemesi için başlattığımız drenaj çalışmasını en kısa sürede bitireceğiz. Bizlere her konuda yardımcı olan ŞUSKİ Genel Müdürlüğüne, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanına ve fen işleri daire başkanına buradan teşekkürlerimi iletiyorum” dedi.