Alperen Ocakları Manavgat Şube Başkanı Yılmaz Derin, ilkeli siyaset ve ülke menfaatlerini koruma ve savunmada 6 yıl önce hayatını kaybeden bilge insan Muhsin Yazıcıoğlu gibi liderlere ihtiyacın her geçen gün arttığını söyledi.

Manavgat'ta vakıf binasında açıklama yapan Yılmaz Derin, 6 yıl önce Kahramanmaraş'ta helikopter düşmesi sonrası 6 arkadaşıyla birlikte hayatını kaybeden merhum liderleri Muhsin Yazıcıoğlu'nu ölüm yıl dönümünde rahmet ve minnetle andıkları kaydetti. 6 yıldır şehit liderleri ve 5 arkadaşının hayatını kaybetmesiyle ilgili yargılamada bir arpa boyu yol alınamamasının ülkenin geleceği adına üzüntü verici olduğunu belirten Derin, Alperenler olarak davanın kapatılmasına asla izin vermeyeceklerini ifade etti.

Ülkenin karanlık bir dönemden geçtiğini ve milletçe Yazıcıoğlu gibi özü sözü bir liderlere hasletin her geçen arttığını vurgulayan Derin, Alperenler olarak inandığı kutlu değerleri hayata geçirmek için var güçleriyle çalışacaklarını kaydetti. Muhsin Yazıcıoğlu'nun sıradan bir lider olmadığı özü ve sözü bir olduğu için başka peşin fikirli olmayan herkesin kendisini sevdiğinin altını çizen Derin, "Şehit liderimizin şehadet şerbetini içişinin 6. yıl dönümünde kendisini ve kazada hayatını kaybeden dava arkadaşlarını rahmetle anıyoruz. Şairin ifadesiyle 'Güzel insanlar bundan 6 yıl önce güzel atlara binerek çok sevdikleri Sonsuzluğun Sahibi'ne ulaştı. Yazıcıoğlu örnek hayatı ve ülke menfaatleri konusunda dik duruşuyla hiçbir güce boyun eğmedi. 7,5 yıl Mamak zindanlarında en ağır şekilde işkence gördü. Cezaevinden çıktıktan sonra 'Mamak'ta yapılan insanlık dışı muameleler için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne(AİHM) şikayette bulun' diyenlere 'Bu bizim iç meselemiz, yabancıları ilgilendirmez' diyerek ülkesini yabancılara şikayet etmeyecek kadar ülke sevdalısı bir liderdi. Onu milletçe özlüyoruz. Kendisine Allah'tan rahmet aziz ve kıymetli eşi Gülefer Yazıcıoğlu ile kızı Firuze ve oğlu Furkan'a başsağlığı diliyorum. Mekanın cennet olsun güzel insan." diye konuştu.