Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, şehrin batı mahallelerinde vatandaşlara hizmet verecek bir devlet hastanesine ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Belediye Başkanı Karalar, geçen hafta Seyhan’da D-400 karayolunun güney kısmının 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planının Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylandığını belirterek, “Burada yapılan çok önemli bir hizmettir. Seyhan’ın tarihi ve gelişimi adına adeta bir devrim niteliğindeki bu karar için meclis üyelerine teşekkür ediyorum.” dedi.

Seyhan Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerle uyum içerisinde çalışmasının önemine değinerek, “Burada ortaya koyduğumuz uyumlu çalışma Adana’ya olumlu anlamda yansıyor.” diye konuştu.

Belediye Başkanı Karalar, Meclis'te onaylanan 1/5000’lik Nazım İmar Planı’nın tadilat aşamasında Seyhan’ın batı mahallelerine hizmet verebilecek bir bölgede hastane alanı tahsis edilmesi talebinde bulundu. Başkan Zeydan Karalar, şunları söyledi: “Seyhan’da merkezdeki bir hastaneden sonra Sarıhamzalı’dan Zeytinli’ye kadar hastane yok. Şakirpaşa’ya, Uçak’a, Onur’a, Narlıca’ya, Yeşilevler’e, Gürselpaşa’ya Zeytinli’ye hizmet edecek bir hastane yeri bulalım ve hastane yeri verelim. Sayın Milletvekili Necdet Ünüvar’la da görüştüm. Sağlık Bakanlığı’nda bu hastanenin ödeneği de çıkmış, hazır. O mahallerdeki insanlar acil hastalarını 25 dakikada hastaneye getirebiliyorlar. Bu geçen süre nedeniyle durumu acil olan ölümcül hastaların kurtulma şansı kayboluyor. Bu çok önemli bir hizmet olacak. Böylesi önemli bir hizmet bu meclise nasip olsun.”