İzmir Üniversitesi’ni ziyaret eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Yerelde kalkınma hedefiyle sürdürdüğümüz pek çok önemli projede, kentimizdeki üniversitelerle işbirliği yapıyoruz. Bu destek, hem bize güç veriyor hem de hata yapma riskimizi azaltıyor. Ortaya çıkan sinerji ise doğrudan kente ve kentliye yansıyor. Üniversiteler bizim yol arkadaşımız.” dedi.

Kocaoğlu, İzmir Üniversiteler Platformu’nun dönem başkanlığını üstlenen İzmir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, Mütevelli Heyeti Başkanı Ali Rıza Doğanata ve Başkan Yardımcısı Selim Doğanata’yı ziyaret etti. Üçkuyular’daki merkez binasında yapılan görüşmede, yerel yönetimlerle bilim kuruluşları arasındaki işbirliğinin önemine değinen Başkan Kocaoğlu, “İzmir’i diğer şehirlerden ayıran özelliklerden biri de kent dinamiklerinin uyum ve işbirliği içinde olması. Yerel yönetimlerin pek çok projede üniversitelerle birlikte çalışması, Türkiye için güzel bir örnektir. İzmir’in ‘üniversiteler kenti’ kimliğini güçlendirmek için hep birlikte elimizden gelen çabayı gösteriyoruz.” diye konuştu. Büyükşehir Belediyesi’nin, yerelde kalkınma hedefiyle sürdürdüğü pek çok önemli projeye şehirdeki üniversitelerin çok ciddi katkı sağladığını belirtti.

Ana teması eğitim olan 84. İzmir Enternasyonal Fuarı (İEF)’nın da konuşulduğu görüşmede Ali Rıza Doğanata, Selim Doğanata ve Rektör Erciyeş’in, şehre ve yeni projelere ilişkin sorularını da cevaplayan Kocaoğlu, Üniversiteler Platformu ile işbirliğini daha da geliştirmek istediklerinin altını çizdi.