Antalya'nın Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen, terörün ekmeğine yağ sürmemek için motosiklet festivalini iptal etmediklerini söyledi. Sözen, 23-26 Temmuz tarihleri arası yaptıkları 6. Uluslararası Manavgat Motosiklet Festivali'ne 5 ülkeden 8 bin motosikletçinin katıldığını kaydetti.

Son günlerde artan terör olaylarına karşı ortak tavır almak için 5 bin motosiklet tutkunuyla ellerinde dövizlerle terörü lanetlediklerini belirten Sözen, "Ancak böyle uluslararası bir organizasyonu iptal etmek teröristlerin ekmeğine yağ sürmek olurdu. Biz Manavgat halkı olarak kenetlendik, ne konserimizi ne de festivalimizi iptal etmedik. Festivalimiz her yıl olduğu gibi bu yıl da kardeşlik içinde muhteşem geçti. Ülkemizde her şeyin festivali yapılıyor. Kavunun karpuzun bile bir festivali var. Kardeşliğin, güzelliğin, heyecanın ve tutkunun göstergesi olan motosikletin neden bir festivali olmasın dedik ve bu festivali başlattık. Bu yıl 6'ncısını düzenledik. Bu festivalin devam etmesi için de elimizden geleni yapacağız." diye konuştu.

Terörü kınama kortejinde dünyaca ünlü motosiklet akrobatı Macaristanlı Troger Mokus'un da katıldığını belirten Sözen, festivale Türkiye, Almanya, Fransa, Bulgaristan ve Yunanistan'dan yaklaşık 8 bin motosiklet tutkunu katıldığının altını çizdi. Festivalde Can Bonoma ve buzuki sanatçısı Orhan Osman da bir konser verdi.