Türkiye’nin 2. büyük buluşması olan ve 32 ülkeden 52 bin 998 kişinin ziyaret ettiği Bursa inşaat fuarı, yoğun Arap ilgisi ile tamamlandı.

Bursa’da 9 Nisan 2015 Perşembe günü kapılarını açan Bursa inşaat fuarı 13. Uluslararası Yapı, İnşaat Malzemeleri, Tesisat, Isıtma, Soğutma, Havalandırma, Doğalgaz ve Teknolojileri Fuarı dün akşam itibariyle tamamlandı. Düzenlenen fuarda özellikle Arap yatırımcılara onlarca konutun satıldığı belirtildi.

Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde açılan fuara özellikle Araplar yoğun ilgi gösterdi. Başarılı geçen fuarı değerlendiren Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü, “270 firma ve 675 markanın katılımı ile 4 ayrı salon ve fuaye alanından oluşan 25 bin metrekare alanda hazırlanan fuarın çok verimli geçti. “Geçen yıla oranla yüzde 60 katılımla büyüyen fuar bu yıl beklentilerin üzerindeki hedefini aşarak 32 ülkeden 52 bin 998 kişi tarafından ziyaret edildi.” şeklinde konuştu.

İlhan Ersözlü, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın özel organizasyonu ile Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Katar, Kuveyt ve Suudi Arabistan’dan Bursa İnşaat Fuarı’na gelen gayrimenkul yatırımının öncülerinin katılımcı firmalarla buluştuğunu anlattı.
Fuarı Suudi Arabistan prenslerinden Saud Bin Abdulaziz Bin Mohammed Al Faisal Al Saud’unda fuarı ziyaret ettiğini belirten İlhan Ersözlü, ayrıca Mekke’de yapılan 33 katlı, bin 314 daireli Zemzem Towers’ın satışını gerçekleştiren Mass İntarnational CEO’su Nail Alamirah inde aralarında bulunduğu bir çok önemli Arap heyetin ziyaret ettiğini sözlerine ekledi.

Bursa Ticaret Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay ise fuara özellikle Arap ilgisinden memnun olduklarını belirterek, sadece Bursa ve çevresinde Arap ve Körfez ülkelerinden yatırımcılara 50 binin üzerinde konutun satıldığını kaydetti.

ARAPLARLA GÜZEL BAĞLANTILAR KURDUK

Bak Yapı’dan Reklam ve halkla ilişkiler müdürü Sibel Ayhan da fuarda özellikle Arap yatırımcılarla güzel bağlantılar kurduklarını belirterek, “Bu sene fuarda özel konut projeleri bölümü oluşturuldu. Bizde ‘prestij elit’ projemizle katıldık. Toplamda 550 daireden oluşan iki etaplı bir proje. Bursa ve yurt dışındaki yatırımcılardan büyük ilgi gördük. Ayrıca prensin ziyareti ile satışlarımız gerçekleşti. Arap yatırımcıların yine dikkatini topladık ve aynı zamanda yeni projemiz olan prestij loftla da örnek dairemizle katıldık ve güzel sonuçlar almaya devam ediyoruz.” dedi.