Bursa’da faaliyet gösteren Kars-Ardahan ve Iğdır (KAI) Federasyonuna bağlı kadın kolları, doğuda ki köy okullarına yardım için yemekli yardım gecesi düzenledi. Gecede köy okulları ve öğrencilerine yardım için başlatılan ‘Bir damla su’ projesi tanıtıldı. Geceye Bursa milletvekilleri, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Kars, Ardahan ve Iğdırlı hemşehriler ile işadamları ve davetliler katıldı.

KAI Federasyon Başkanı Sabri Akgün; federasyon kadın kolları ve yardımda bulunanlara teşekkür ederken, “Bizler doğuda zor şartlarda okuduk. Yokluğun, elbise yamasının, kara lastiğin, cızlavetin, önlüksüzlüğün, defter ve kalemsizliğin ne olduğunu bizden daha iyi kimse bilemez. Nerede yüreği yanan bir çocuk görsek, yüreğimiz yanıyor. Bu yüzden o bölgedeki çocuklara ne kadar çok ulaşabilsek o kadar çok mutlu oluruz.” dedi.

KAI Federasyonu Kadın Kolları Başkanı Mimar Nuray Çohan da, “Kars-Ardahan ve Iğdırlı kadınlar olarak fırsat sunulmasını beklemek yerine, fırsatları kendimiz oluşturmalıyız diye düşündük. Bizler anneyiz, bütün çocuklar bizim de çocuklarımız, iyi eğitim görmek çocuklarımızın en önemli hakkı. Çocuklarımıza iyi bir eğitim imkanı sağlamak için elimizden geldiğince destek olmalıyız fikrinden yola çıkarak Kars-Ardahan ve Iğdır Dernekleri Federasyonu ve kadın kolları olarak ‘Bir damla su’ projesini oluşturduk. Genç fidanların yetişmesinde bir damla suda bizler olalım dedik. Kars, Ardahan ve Iğdır’da ihtiyaç sahibi köy okullarını tespit edip, ihtiyaçları doğrultusunda bir yardım kampanyası düzenledik. Unutmayalım damlalar göle dönüşecek ve emeğimizin karşılığını mutlaka göreceğiz.” diye konuştu.

Gece, folklor oyunları, pasta kesimi ve plaketlerin sunumuyla sona erdi.