Bursa merkez Osmangazi Belediyesi’nin desteğiyle inşa edilen Demirtaş Camii, tüm ihtişamıyla ortaya çıkıyor. Modern mimari çizgiler kullanılarak inşa edilen caminin kaba inşaatı tamamlanırken, iç de dış cephe çalışmalarında ise sona gelindi.

Demirtaş Merkez Camii'nin inşaatında incelemelerde bulunan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Demirtaş Merkez Camii’nin yetersiz kaldığı ve genişletilmesiyle ilgili vatandaşımızdan talepler geldi. Bizde vatandaşımızın isteklerine kulak vererek, Demirtaş’a sadece Osmangazi’nin değil, Bursa’nın önemli mimari eserlerinden biri olacak modern bir cami kazandırmak için harekete geçtik. İnşaatı büyük ölçüde tamamlanan camimizi ibadete açmak için gün sayıyoruz.” dedi.

Demirtaş Camii’nin, özellikle titanyum alaşımlı çinkoyla kaplanan kubbesinin ihtişamıyla öne çıktığını kaydeden Dündar, "Demirtaş’a günümüz modern mimari çizgilerinin kullanıldığı orijinal bir eser inşa ediyoruz. Çelik ve betonun bir arada kullanıldığı Demirtaş Camii, her açıdan özel bir çalışma oldu. Camimizi kısa süre içerisinde ibadete açacağız. Caminin açılışının ardından mevcut camiyi de yıkılarak meydan çalışmalarını büyük bir hızla tamamlayacağız." diye konuştu.