Hatay Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı'na bağlı ekipler, çevre kirliliğine sebebiyet veren ve dilencilik yaptıkları öne sürülen ailelerin yaşadığı çadırlara yönelik bir operasyon gerçekleştirdi.
Zabıta ekipleri ile emniyet güçlerinin koordineli bir şekilde düzenlediği operasyonla; Gaziantep, Kilis, Osmaniye ve çevre illerden gelen Antakya ilçesine bağlı Haraparası Mahallesi'nde kurdukları çadırlarda yaşamaya çalışan ve dilencilik yaptıkları ileri sürülen aileler şehir dışına çıkarıldı.
Yaklaşık 30 kişinin yaşadığı 3 araç ve 4 çadırın kaldırılmasının ardından ekipler, çağırdıkları iş makineleriyle çevrede temizlik faaliyeti gerçekleştirdi. Yapılan operasyona yönelik bir açıklamada bulunan Zabıta Daire Başkanı Edip Kadıoğlu, Hatay'a daha huzurlu ve güvenilir bir ortam sağlamak amacıyla bu operasyonu gerçekleştirdiklerini ifade ederek, "Şehrin kötü görüntüsüne ve çevre kirliliğine sebebiyet veren etkenlerin önüne geçmek için bu yöndeki çalışmalarımız aralıksız bir şekilde devam edecek. Zabıta teşkilatı olarak görev, yetki ve sorumluluğumuzda olan tüm alanlarda halka rahatsızlık veren ve güven ortamını sarsacak her şeye karşı mücadele edeceğiz" dedi.