Aydın'da, tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşince organları bağışlanan 14 yıllık polis memuru İsmail Dede'nin (38) cenazesi, memleketi Kırşehir'de Gölhisar Mahallesi'ndeki mezarlıkta toprağa verildi

Polis memuru İsmail Dede için Cacabey Camii'nde düzenlenen cenaze törenine, babası Tuncel Dede, eşi Sezin Dede, kızları Rumeysa, Aybüke ve Ecrin Dede ile yakınlarının yanı sıra İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül, meslektaşları ve vatandaşlar katıldı.

4 HASTAYA YENİDEN HAYAT VERDİ

İncirliova İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görev yaptıktan sonra iki ay önce tayini Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü'ne çıkan, evli ve üç çocuk babası İsmail Dede, geçen cumartesi günü evinde beyin kanaması geçirmişti. Ambulansla Aydın Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılan İsmail Dede, iki gün boyunca yoğun bakım servisinde yaşam savaşı vermiş ve 16 Mart günü saat 13.00 sıralarında beyin ölümü gerçekleşmişti. Bunun üzerine ev hanımı Sezin Dede, önceden aldıkları karar doğrultusunda eşinin organlarını bağışlamıştı.

Ailesi, Ulusal Organ Nakli Koordinasyon Merkezi ile irtibata geçmiş ve polis memurunun organlarını bağışlamıştı. Polis memuru Dede'nin karaciğeri İzmir Medical Park Hastanesine, iki böbreği ve ince bağırsağı ise İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine gönderilmişti.