Çorum'un Alaca ilçesinde faaliyet gösteren Engelliler Derneği; çevre il-ilçelere 150'ye yakın tekerlekli sandalye bağışının yanında tekerlekli sandalyelerin tamir ve bakımı için açtığı atölye ile de engellileri sevindiriyor.

Atölyede gönüllü olarak çalışan engellilerden Ramazan Tokgöz ve Durak Çinkaya şu ana kadar kendisi gibi engelli olan arkadaşlarının arablarını ücretsiz bir şekilde tamir ederek hem seviniyor hemde onları sevindiriyor.

Alaca Engelliler Derneği Başkanı avukat Ahmet Görür tekerlekli sandalyelerin tamiri ile ilgili olarak yaptığı konuşmada, ''Akülü sandalyelerin özel bir tamircisinin olmadığı ve bu nedenle akülü aracı bozulan engellilerin çok sıkıntı çektiklerini yaşayarak gördük. Bütün arabaların tamiratı oluyor ama bu akülü arabaların tamiratı buralarda olmuyor. Varsa da engellilerin maddi durumu iyi olmadığından dolayı tamir ettiremiyor. Engelli arkadaşlarımız mağdur oluyordu. Biz de bunun çözümü için dernek bünyesinde bir tamir atölyesi kurduk. Geçen sene kurduğumuz dernek atölyesinde şimdiye kadar il içine ve il dışında bize tamir olması gereken tekerlekli arabalar geldi. Bizde bu tamir olması gereken arabaları ücretsiz bir şekilde yine engelli arakadalarımız gönüllü olarak ücretsiz bir şekilde tamir ediyor. Bu da maddi durumu iyi olmayan engelli arkadaşlarımızı çok sevindiriyor.Böylelikle engelleri bir nebze azaltmış oluyoruz.Atölyemizin kısa zamanda Alaca sınırlarını aşıp Çorum, Yozgat, Sungurlu ve çevresine hizmet vermesi bizleri mutlu ediyor.'' dedi.