Kocaeli'nde, Erkul Eğitim Kurumları, 1. Dönem Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavında 7 öğrencisi tüm soruları doğru cevapladı. 8 öğrencisi 119 net ve 14 öğrencisi 118 net yaparak büyük bir başarıya imza attı.

Öğrencilerinin başarılarında, kurumsal olarak hazırlanan haftalık denemeler, MEB müfredatına uygun kazanım ağırlıklı, nitelikli soru bankaları ve yaprak testlerin ciddi katkısı oldu. Öğrencilerin sınavlarda karşılaştıkları her bir sorunun öğretmenler tarafından kazanım analizleri yapıldı ve öğrencilerin artı ve eksileri belirlendi. Sınavlarla ilgili velilere, grafikli olarak öğrencinin zayıf ve iyi yönleri karne olarak gönderildi. Böylece onlara geri bildirim sağlanmış oldu. Öğrencinin haftalık durumu, başarısının artması ya da düşmesi ÖTS karnesi (Öğrenci Takip sistemi) ve ÖDS (Ölçme Değerlendirme Sistemi) karnesi ile ulaştırıldı. İnternetten 'Erkul Karnem' yoluyla takip imkânıyla veliler, öğrenci hakkında anında bilgi sahibi olmuş oldu.

Açıklamada, şunlar kaydedildi: "Başarıda veli, öğretmen ve öğrenci işbirliğinin önemine binaen seminerler, veli toplantısı, birebir diyaloglar etkili oldu. Sene başında her öğrenci ve velimizden TEOG hedefleri aldık. Hedeflere göre haftalık takip ve bilgilendirmeler yaptık. Kurumsal uygulamamız olan 'Haftalık Ders Takip Formu' danışman öğretmenimiz tarafından öğrencilere verilerek derslerin günlük tekrarı, soru çözümleri ve kitap okumu alışkanlıkları düzene koyuldu. Haftalık Ders Takip Formundan elde edilen veriler öğretmenlerimiz tarafından sisteme girilerek veri bankası oluşturuldu. Tespit edilen öğrenci eksikleri RDS (Randevulu Ders Sistemi) ve Birebir Derslerle giderilmiş oldu. Öğrencilerle PDR, müdür yardımcısı ve okul müdürü birebir ve grup görüşmeleri yaparak onların her an yanlarında olduğumuz vurgusu yapıldı. SBS ve TEOG sınavlarının yanı sıra önceki yıllarda Proje, Bilim, Kültür, Sanat, Spor ve Kulüp Faatliyetleri ile adından sıkça söz ettirmişti. Kocaeli'de eğitim veren özel okulların en gözdesi olan Erkul Eğitim Kurumları yoğunlaştırılmış İngilizce Eğitimi ve (ZEMOD) Zenginleştirilmiş Eğitim Modeli ile Kocaeli’de farkını ortaya koyuyor."