Havza'da yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle toplanan Kurban Hizmetleri Komisyonu vatandaşların mağdur olmaması için kurban satış yerleri ve kesim bölgeleri hakkında bilgi verdi.


Havza Kaymakamlığı toplantı salonunda Havza Kaymakamı Alper Tanrısever başkanlığında Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, İlçe Müftüsü İlyas Akyazı ile birlikte komisyon üyelerinden komisyon Kurban Bayramı'nda vatandaşların mağdur olmamaları için yapılacak çalışmalar hakkında kararlar aldı.

Havza Müftüsü İlyas Akyazı’nın açıkladığı komisyon kararlarına göre kurban satış yeri olarak, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar için mevcut hayvan pazarının kullanılmasına, söz konusu hayvan pazarının bayramdan 15 gün öncesinden bayramın ikinci günü akşamına kadar her gün açık bulundurulmasına, söz konusu hayvan pazarı dışında şehrin çeşitli yerlerinde kurbanlık satışının belediye ile İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce engel olunmasına karar verildi.

Komisyon tarafından açıklanan kararlar çerçevesinde ilçe merkezinde ve köylerde kesilen kurbanlıkların kulak küpeleri veya kulak küpe numaraları mahalle veya köy muhtarları aracılığıyla İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne teslim edilecek.

Bunlara ilaveten bayram öncesi ve bayram günlerinde trafikte oluşan yoğunluk dikkate alınarak özellikle kurban satış ve kesim yerlerine giden güzergahlar üzerinde ulaşımı kolaylaştıracak tedbirlerin İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından alınması yönünde komisyon tarafından karar alındı.