Halkların Demokratik Partisi (HDP) Konya İl Eş Başkanı Hasan Ateşci, 7 Haziran seçimleri öncesi provokasyonlar yaşanabileceğini ifade ederek vatandaşları sağ duyulu olmaya davet etti.
Cihan Haber Ajansı muhabirine konuşan Ateşci, BDP olarak Konya’da 100 oy ve en az bir milletvekili çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Demokratik ülkelerde muhalefetin ‘olmazsa olmaz’ bir öneme sahip olduğunu aktaran Ateşci, 7 Haziran seçimlerinde HDP’nin yüzde 10 barajını geçerek parlamentoya girmesinin barış için önemli olduğunu söyledi. HDP olarak Türkiye partisi olma yolunda çalışmalar yaptıklarını aktaran Ateşci, “Biz HDP olarak çok çeşitliyiz ve gerçekten Türkiye partisi olma yolundayız. Biz 76 ilde il örgütlerimizi kurduk. 81 ilde seçime girecek kadar gelişmiş bir programımız var. Solcular, vicdanlı müslümanlar, demokratlar, muhalifler, kadınlar ve çevreciler partimizle bütünleşti. Bizim parlamentoda 80-100 vekil ile temsilimiz aynı zamanda barışa, insan haklarına, işçi haklarına vesiledir. Ezilen kadınların sesi olması adına HDP büyük bir şanstır.” dedi.

Ateşci, Konya’da en çok oy potansiyellerinin olduğu Cihanbeyli ve Kulu ilçelerinin yanı sıra Çeltikli, Tuzlukçu ve İsmil gibi ilçelerden ‘Gelin HDP seçim büronuzu kurun.” şeklinde telefonlar aldıklarını ve Konya’da yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını aktardı.