Mardin İnsan Hakları Derneği(İHD), Rojava bölgesinden gelen cenazelere ilişkin olarak Mardin valisinin değişmesinden sonra bir takım idari engeller çıkarıldığını açıkladı.
Mardin İHD tarafından yapılan basın açıklamasında, bugüne kadar cenazelerin geçişi için kullanılan ve son dönemde cenazelerin Dirbésiyé (Şenyurt) kapısından Nusaybin sınır kapısına yönlendirilmesinin, yine burada bürokratik engel çıkarılarak tekrar Dirbésiyé’ye gönderilmesinin evlatlarını yitiren ailelerin yaşadıkları acıyı daha da artırdığına dikkat çekti.
İHD'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.” Yine Mardin valisinin değişmesi ile ortadada güvenliği tehdit eden bir durum yok iken Mazıdağı kırsalında operasyon emrinin verilmesi, barış sürecine aykırı bir tutum ve durumdur. Mardin valisinin bu tasarruflarını endişe ile izliyoruz. Mardin genelinde yaşanılan hak ihlallerini izleyen kurum olarak Mardin valisinin bu kararlarının toplumsal barışa bir katkı sunmadığı düşüncesindeyiz. Kamu adına hareket eden idarecilerin bu tutum ve davranışlarını, izleme heyetinin neden bir önce kurulması gerektiğini de ortaya koymaktadır. Mardin valisinin tutum ve davranışlarında haberdar mıdır? Bu tutum davranışların kendi söylemlerine uygun bulmakta mıdır? Mardin Valiliği'nin bu tutum ve idari tasarrufları derneğimizce hassasiyet ile gözlemlenmekte olup ilgili kurumlara gönderilmektedir.” denildi