Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü, Kayseri’nin Sarıoğlan ilçesinde daha farklı ve anlamlı kutlandı. İmamlar ilahi korosu ‘Kahramanlık türküleri’ okudu. Bu arada Medine Altuntaş isimli kadın, Kur’an-ı Kerim okuma yarışması Türkiye ikincisi imam Emre Arslan’ın seslendirdiği ‘Kışlalar doldu bugün’ ağıtı sırasında fenalaşarak hastaneye kaldırıldı.

Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Sarıoğlan Belediye Düğün Salonunda Müftülükçe düzenlenen programa Kaymakam Hasan Doğan, Garnizon Komutanı Alpaslan Bostancı, Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız, Cumhuriyet Başsavcısı İsmet Topal, İlçe Emniyet Amiri Doğan Şenel, kamu kurum ve kuruluş müdürleri, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra şehitler adına Şenyurt Camii müezzini Emre Arslan, Kur'an-ı Kerim okudu. Programın açılış konuşmasını İlçe Müftüsü Necmettin Saydan yaptı.
Melike Ayyıldırım İstiklal Marşı’nı, Kerime Birgül Birgiç ile Havva Nur Göktürk şiirler okumasının ardından Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri Çanakkale oratoryosu sergiledi.

Programın sürprizi ise imamlardan oluşan ilahi korosunun kahramanlık türküleri okuması oldu. Merkez Şenyurt Camii müezzini Emre Arslan, aynı caminin imamı Mehmet Fındıkçı, Palas Yeni Camii imamı Ahmet Yonca, Çiftlik Ömer’ül Faruk Camii müezzini Ramazan Adıgüzel, Ömürlü Camii imamı İlhan Karaköse, Kadılı Camii imamı Muhammet Önder ve müftülük görevlisi Mehmet Kılınç, kahramanlık türkülerinden ‘Çanakkale içinde vurdular beni, Yemen Türküsü, Eledim eledim, Kışlalar Doldu bugün'ü seslendirdi.

Kur’an-ı Kerim okuma Türkiye ikincisi Emre Arslan’ın solo olarak seslendirdiği ‘Kışlalar doldu bugün’ ağıtı sırasında Medine Altuntaş isimli yaşlı kadın kalbinden rahatsızlandı. Kaymakam Hasan Doğan, hemen salonda bulunan sağlık ekibini görevlendirdi. Ekibin müdahale ettiği kadın, sedye ile hastaneye götürüldü. Altuntaş, ağıtlardan ve her zaman Çanakkale ile Sarıkamış şehitlerinin programlarından etkilendiğine söyledi.

Müftülük programı Tatılı Yeni Camii imamı İlyas Karademir’in tüm şehitler adına yaptırdığı dua ile son buldu. Programa katılanlara Seyit Onbaşı'nın biblosu hediye edildi.